Sakupljanje pomoći se nastavlja. Iz Hrvatskog Crvenog križa poručuju: nedostaje higijenskih potrepština!

Veliko bravo svima – volonterima, građanima koji nesebično darivaju! Tvrtkama i ustanovama koje izlaze u susret svim vrstama pomoći. Sutra u isto vrijeme na istim mjestima. Uz jednu malu napomenu – u konzultaciji s djelatnicima Hrvatskog Crvenog križa dodatno smo uskladili popis potrebne pomoći. Stoga za sutra molimo da ne donosite odjeću, a naglasak stavljamo na ihgijenske potrepštine!

Danas je bilo živo i radno na svim punktovima na kojima se skupljala pomoć za stanovništvo ugroženo poplavama. Lovište, Viganj, Orebić, Potomje, Kuna, Trpanj bili su punktovi na kojima su stanovnici svih mjesta općina Orebić i Trpanj donosili i darivali pomoć. 

Neumorni volonteri svih uzrasta proveli su dobar dio dana i večeri prikupljajući i razvrstavajući pomoć, koja će u srijedu ili četvrtak u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa krenuti za najugroženije djelove lijepe naše, te biti distribuirana onima koji ju najviše trebaju. Kako ste imali prilike čuti na radiju i televiziji, najnužnije potrebe za hranom hitno su riješene iz robnih rezervi R. Hrvatske. Iz Hrvatskog Crvenog križa također saznajemo kako su velike količine odjeće i obuće prikupljene u organizaciji Crvenog križa u ostatku zemlje – te sugeriraju da sutra darujete ono što je u ovom trenutku najpotrebnije – higijenske potrepštine, a također možete nastaviti donositi i hranu koja će zasigurno trebati i u bliskoj budućnosti – dok se domovi ugroženih učine minimalno useljivima.

Tako još jednom pozivamo sve one koji to već danas nisu učinili, da na punktove za prikupljanje pomoći donesu (obratiti pozornost na izmjene u odnosu na jučerašnji popis!)

  • BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.
  • HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda! Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.
  • HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni.
  • SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Četke, krpe, deterdženti, sredstva za dezinfekciju, maske za prašinu, rukavice.

Kao i danas, i sutra volonteri različitih udruga civilnog društva, ali i oni koji ne pripadaju nijednoj od njih ali žele pomoći, dežuraju na slijedećim punktovima:

  • OREBIĆ: u prostoru DVD-a Orebić od 16 do 21 sat
  • VIGANJ: u Kuventu od 12 do 16 sati
  • LOVIŠTE: u prostoru DVD-a od 10 do 17 sati
  • TRPANJ: školska dvorana od 16 do 19 sati
  • KUNA: Hrvatska narodna čitaonica od 16 do 21 sati
  • POTOMJE: Zadružni dom od 16 do 20 sati

Kako saznajemo, pomoć također skupljaju i djeca OŠ ‘Orebić’, a skuplja je i Agrokor u prostoru orebićkog Maxi konzuma. 

Lijepo je vidjeti kako svi, bez obzira na godine, osobne poglede, političke i druge razlike – dišu kao jedan i nesebično daju za ovaj dobar cilj!

 

 

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku