Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Orebić za 31. ožujka 2020.

Iz Stožera civilne zaštite Općine Orebić o stanju na području naše općine, propusnicama za poljoprivredne radove za fizičke osobe i novooboljelima na području susjednog Trpnja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na području Općine Orebić do sada nemamo potvrđenih zaraza novim koronavirusom. Stožer civilne zaštite Općine Orebić u suradnji sa županijskim i nacionalnim stožerima na terenu provodi odluke i upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sukladno uputama nacionalnog stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Općine Orebić od sutra može izdati propusnice fizičkim osobama za obavljanje poljoprivrednih radova izvan mjesta prebivališta. Mali OPG-ovi, registrirani pčelari i posjednici domaćih životinja propusnicu još uvijek mogu dobiti od Ministarstva poljoprivrede. Sve informacije o izdavanju propusnica možete potražiti OVDJE.

Također, prema informacijama kojima raspolažemo, u susjednoj općini Trpanj, u odnosu na jučer, potvrđene su četiri osobe zaražene novim koronavirusom. Svi su kontakti od prije potvrđene zaražene osobe. Epidemiološki su obrađeni, a njihovi kontakti upućeni su u samoizolaciju. Podsjećamo, sukladno Odluci o zabrani napuštanja prebivališta i mjesta stalnog boravka u RH, još od 23. ožujka, za odlazak s područja općine Orebić u Trpanj (i drugdje van područja općine) trebate pripadati u jednu od kategorija izuzetih od zabrane i posjedovati valjanu propusnicu.

Stožer civilne zaštite Općine Orebić još jednom poziva građane da se pridržavaju svih odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i održavaju socijalnu distancu. #OstaniDoma

 

Podsjećamo, sve informacije o izdavanju propusnica za OPG-ove, registrirane pčelare i posjednike domaćih životinja možete naći ovdje, a informacije za izdavanje propusnica za ostale kategorije možete pronaći ovdje

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku