Utorak, 29 Svibanj 2018 21:46

Prezentacija projekta sustava vodoopskrbe i odvodnje za 'aglomeraciju Orebić' u petak u općinskoj dvorani

Napisao 
Ilustracija Ilustracija Foto: Hrvatske vode - web stranica

Općina Orebić poziva sve zainteresirane na prezentaciju 'Priprema infrastrukturnih projekata u vodno-komunalnom sektoru koji se apliciraju za korištenje EU sredstava' u  petak, 1. lipnja, s početkom u 19 sati u općinskoj dvorani Općine Orebić  u organizaciji 'Hrvatskih voda'.

Na prezentaciji će se govoriti o studijsko-projektnoj dokumentaciji vodno-komunalne infrastrukture (sustava vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda) na području aglomeracije Orebić. Kako navodi organizator - Hrvatske vode - za aglomeraciju Orebić do 31.12.2023. potrebno je ispuniti ciljeve iz Direktive o pročišćavanju otpadnih voda vezano za stupanj pročišćavanja i stupanj priključenosti na sustav odvodnje. Stoga se pristupa pripremi studeijske i projektne dokumentacije potrebne za prijavu projekata za korištenje sredstava iz EU fondova za ove projekte.

Stoga će nas u petak predstavnici Hrvatskih voda upoznati s projektom aglomeracije Orebić i pripremom dokumentacije za aplikaciju na sredstva fondova Europske unije.

Kako je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća najavio općinski načelnik Tomislav Ančić projektna dokumentacija vrijedna je oko 6 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta trebala bi biti između 150-160 milijuna kuna.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 29 Svibanj 2018 22:21

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku