Predstavljen Erasmus+ program učenicima Osnovne škole Orebić

Foto: Matica hrvatska - Orebić

 U Osnovnoj školi Orebić, učenicima 7. i 8. razreda prezentiran je Erasmus+ program za mlade, najveći program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Prezentaciju su održale Adriana Kremenjaš-Daničić, predsjednica Europskog doma Dubrovnik i Tina Bikić, predsjednica Matice hrvatske Orebić. Obje udruge provode i promoviraju programe Europske unije i druge međunarodne programe. Voditeljice prezentacije predstavile su sudionicima mogućnosti koje program Erasmus+ nudi, te dosada uspješno provedene projekte. Predstavljen je projekta razmjene mladih pod nazivom ”Promisli budućnost-Izmisli grad”, u organizaciji Matice hrvatske Orebić, proveden u 2017. godini, te projekt ”Mladi Knjižničari”, u organizaciji Europskog doma Dubrovnik, proveden 2011. godine. Svoje iskustvo na projektu ostalim učenicima prenio je i Patrik Marić, učenik 8. razeda Osnovne škole u Orebiću.

Pored istaknutih Erasmus+projekata, predsjednica Europskog doma Dubrovnik, Adriana Kremenjaš-Daničić, podijelila je učenicima brošuru o Erasmus+ iskustvima iz Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije, među kojima je objavljena i izjava Maje Lovrinčević, sudionice Erasmus+ projekta razmjene mladih ‘’Promisli budućnost-Izmisli grad’’.

Važno za napomenuti, kako Europski dom Dubrovnik sudjeluje u izradi županijskog programa za mlade. Nositelj ovoga projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a glavni mu je cilj poboljšanje života mladih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U izradu županijskog programa za mlade bit će uključene udruge mladih i za mlade, jedinice lokalne samouprave te obrazovne, znanstvene, kulturne i socijalne ustanove s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Shodno tome, planirane radionice održat će se uskoro i u Orebiću.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku