Predavanje o alternativnoj metodi liječenja karcinoma

Foto: Gerson institut
U petak, 27. rujna, s počekom u 18 sati u dvorani Općine Orebić gđa. Sanja Avlijaš održat će predavanje: ‘Kako sam pobijedila karcinom po protokolu Dr. Gersona’

Sanja Avlijaš je preboljela malignu bolest i govorit će nam o vlastitim iskustvima. Rođena je u Sarajevu, a živi u Torontu i povremeno posjećuje Orebić jer je tu nastanjena njena majka. Po struci je magistra knjižničarstva.
Dr. Max Gerson, naturalizirani američki liječnik, porijeklom Nijemac iz Poljske, provodio je u prvoj polovici prošlog stoljeća alternativnu metodu liječenja karcinoma posebnom, pretežito vegeterijanskom dijetom, dopunskim pripravcima (sirova teleća jetra i dr.) i postupcima (klistir kavom i dr.) – slijedeći vjerovanje da je bolest poslijedica djelovanja nespecificiranih toksina u organizmu, te bazirajući liječenje na detoksifikaciji.
Službena medicina nikad nije priznala Gersonov rad, a osim što dovode u pitanje učinkovitost, terapiju ocjenjuju i kao potencijalno opasnu (nedosatak pojedinih nutrijenata u dijeti, opasni klistir kavom, infekcije od pripravaka iz sirove jetre) , posebno za neke kategorije pacijenata.
Međutim, ova terapija ima i veliki broj onih koji u nju čvrsto vjeruju, pripisujući kontroverze lobiju farmaceutskih kuća u modernoj medicini.
Promoviranje Gersonove terapije nastavila je njegova kći koja je 1977. utemeljila Gerson institut u Kaliforniji, a tretmane po njegovoj metodi provode u jednoj ustanovi u Meksiku, te jednoj u Mađarskoj.
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku