Požar u Podvlaštici ugašen, vatrogasci čuvaju požarište

Foto: Orebić.com.hr

Kako doznajemo iz Stožera Civilne zaštite Općine Orebić,  nakon brze intervencije vatrogasaca, sinoć je u 1:40 ugašen požar u Podvlaštici.

Sinoć, 4. travnja 2020., oko 20h izbio je požar u Podvlaštici, na prostoru koji se koristi za obradu odvojeno prikupljenog otpada. Gorjela je velika hrpa na koju se već dulje vrijeme odlažu odvojeno prikupljeni papir i plastika, a izgorjelo je i postrojenje za baliranje i pripremu za otpremu odvojeno prikupljenog otpada.

Brzom vatrogasnom intervencijom, u kojoj je sudjelovalo 27 vatrogasaca DVD Orebić i DVD Viganj s pet vozila, požar je ubrzo stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje. U zahtijevnoj intervenciji, zbog specifičnosti materijala koji su gorjeli, pri čemu se stvaraju i opasni plinovi, uz pomoć mehanizacije požar je ugašen u 1:40.  Zbog mogućnosti reaktivacije požara, vatrogasci će dežurati u Podvlaštici do daljnjeg.

Iako vjetar uglavnom nije saveznik vatrogasaca, sinoć je na neki način pomogao žiteljima susjednih naselja, jer je raznosio opasan dim i spriječio njegovu koncentraciju na manjem prostoru. Ipak je preventivno upućen savjet stanovništvu da zatvori prozore i ne zadržava se na otvorenom.

Prema prvim procjenama požarom je izazvana materijalna šteta u iznosu preko 80.000,00kn. Uzrok požara još uvjiek nije poznat, a nadležne službe provode izvidne radnje.

Nažalost, tijekom noći izbio je i veliki požar u Smokvici, pa su pelješki vatrogasci spremni, u slučaju potrebe, pomoći u intervenciji kolegama s Korčule.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku