Posjet premijera Osnovnoj školi Orebiću i prigodna školska priredba

Foto i galerija: FotoOrebić

U subotu, 17. ožujka, u Osnovnoj školi Orebić održana je prigodna svečanost na kojoj je kao poseban gost školu posjetio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Uz premijera, školu su posjetili i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima, saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, europarlamentarka Dubravka Šuica, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Županije, Općine Orebić, Crkve, susjednih Općina, upravnih tijela Osnovne škole, učenici, roditelji i građani.

Učenici i nastavnici OŠ Orebić pripremili su i prigodan kulturno – umjetnički program u kojem je nastupila školska folklorna skupina s plesovima Poloneza i Linđo, te učenici s dramskim i literarnim programom. Himnu je izvela Hrvatska glazba Potomje, a zapjevala je klapa Geta.

Goste su pozdravili ravnatelj OŠ Orebić Nenad Menkadžiev i načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, koji su se u kratkom obraćanju zahvalili svima koji su uložili trud u realizaciju projekta dogradnje škole i izgradnje školske sportske dvorane, uz posebnu zahvalu obitelji Ortolio koja je bez naknade omogućila rad Osnovne škole Orebić tijekom radova u svom privatnom prostoru.

Nazočnima su se obratili i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Premijer je u obraćanju naglasio da je izgradnja škole u Orebiću sufinancirana sredstvima dvaju europskih fondova – dijelom uobičajenih europskih sredstava, a dijelom europskih sredstava Razvojne banke Vijeća Europe za društvenu infrastrukturu (projekt je uz sredstva europskih fondova financiran i od strane Dubrovačko-neretvanske županije, te sredstvima Općine Orebić. op.a.).

Poručivši da je obrazovanje budućnost naše zemlje i novih radnih mjesta, premijer Plenković naglasio je da je ključno nastaviti ulaganja u kvalitetu obrazovanja.

Predsjednik Vlade se osvrnuo i na izgradnju Pelješkog mosta kazavši kako vjeruje da će Državna komisija za javne nabave riješiti pitanja žalbi koja se odnose na natječaj za izgradnju mosta. ”Nakon toga i nakon dobivenih 357 milijuna eura bespovratnih financijskih sredstava od EU i suglasnosti Europske komisije koja je shvatila da izgradnja mosta nema upliva u pitanje razgraničenja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine i da se nedvojbeno gradi na hrvatskom teritoriju s te strane nastavljamo s projektom i vjerujem da ćemo ga sukladno planu realizirati ako ne do kraja mandata ove Vlade, sigurno na početku idućeg mandata Hrvatskog sabora i Vlade’‘, rekao je Plenković

Dodao je da je za Orebić posebno važno i rješavanje pitanja trajektne luke te da je o tom projektu razgovarao sa županom i drugim predstavnicima. “O tome se razgovaralo i u Hrvatskim cestama i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture jer izgradnja nove trajektne luke omogućuje kvalitetniji, održiviji i ugodniji boravak i stanovnicima i gostima”, zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

Nakon obilaska školske zgrade premijer i brojna delegacija uputili su se u Ston gdje su posjetili “Dan malostonske kamenice” te održali sastanak o pitanjima iz područja uzgoja školjaka, ribarstva i marikulture.

Pogledajte fotografije druženja u Osnovnoj školi Orebić:

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku