Kandidati s područja općine Orebić na listama za županijsku skupštinu!

Dubrovačko-neretvanska županija objavila je 30. travnja kandidacijske liste za izbor Župana i njegova zamjenika, kao i izbor članova Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Dok se među imenima kandidata za župana i zamjenika nema onih s prebivalištem u mjestima naše općine, naši su sumještani kandidirani na više lista za Županijsku skupštinu, te je gotovo izvjesno da ćemo u Županijskoj skupštini i u novom sazivu imati predstavnike s područja općine Orebić.

Redom kojim ćemo ih iščitavati na listiću, nakon Domovinskog pokreta i DUSTRA-e na čijim listama nismo našli naše sumještane, prve među  kandidatkinjama i kandidatima  s prebivalištem u našoj općini su  Marija Mrgudić iz Orebića, koja je dužnost županijske vijećnice obavljala i u dijelu mandata zadnjeg saziva Županijske skupštine, te Franica Rusković iz Pijavičina kao 13. na listi Dubrovačkog demokratskog sabora nositelja Pera Vićana. Franica Rusković također je i kandidatkinja za Općinsko vijeće Općine Orebić, na listi grupe birača nositelja Gorana Palihnića.

Na zajedničkoj listi  HDZ-HSLS-HSS-HSU-HRVATSKI SUVERENISTI nositelja Nikole Dobroslavića kandidirani su Petar Prizmić iz Orebića na 14. mjestu, te Asja Anita Perčić iz Vignja na 21. mjestu. Asja Anita Perčić također je i kandidatkinja za Općinsko vijeće Općine Orebić na zajedničkoj listi HDZ-HSS-HSLS-HSP-HKS. 

Vijećnik MOSTA u dosadašnjem sazivu županijske Skupštine, Ivica Dajak iz Stankovića, na ovim je izborima na 3. mjestu MOSTOVE liste za Županijsku skupštinu koju nosi Božo Petrov. Dajak je također i kandidat za Općinsko vijeće Općine Orebić, na listi grupe birača nositelja Tomislava Jurjevića.

Na zajedničkoj listi SDP-a i HNS-a nositelja Miša Krističevića kandidirane su i dvije naše sumještanke: Višnja Vukotić iz Orebića na 22. mjestu liste, te Lidia Starašinić iz Orebića kao 28.

I jedna od stranaka u koje zajednički tvorie sedmu listu za Županijsku skupštinu ima sjedište u Orebiću. Zaokret na ove izbore za županijsku skupštinu izlazi zajedno sa strankama Srđ je grad, MOŽEMO! – Politička platforma i NOVA LJEVICA, nositelja liste Marka Giljače. Na zajedničkoj kandidacijskoj listi su Stijepo Radić iz Kućišta na 4. mjestu, Vanja Šestanović iz Orebića na 15. mjestu, te Robert Barić iz Kućišta na 31. mjestu liste. Robert Barić nositelj je liste te stranke za Općinsko vijeće općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku