Orebić za pogođene poplavama! Skupljanje pomoći od ponedjeljka u Orebiću i Vignju

Foto: HGSS

Na inicijatvu Udruge mladih Orebić i uz potporu HGSS Stanice Orebić – čija su dva člana  već nekoliko dana na terenu u BiH, orebićke udruge organiziraju skuipljanje pomoći za pogođene poplavama u istočnoj Hrvaskoj, ali i u susjednoj Bosni i Hercegovini. I mi se priključujemo u mjeri u kojoj možemo ovoj hvale vrijednoj akciji. Pomoć možete donijeti već sutra u vremenu od 16 do 21 sat u prostorije DVD Orebić. Pomoć će se prikupljati i u Vignju – u Kuventu od 12-16 sati.

Novčane donacije možete uputiti i putem Hrvatskog Crvenog križa 

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

Iako je ljudima koji su ostali bez ičega – potrebno sve, ipak je stavljen naglasak na pojedinim potrepštinama koje su najnužnije. Stoga molimo donesite: 

  • BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.
  • HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda!
  • Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.
  • HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.
  • SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Četke, krpe, deterdženti, sredstva za dezinfekciju, maske za prašinu, rukavice.
  • JOŠ: odjeća, rublje, posteljina, deke…

Molimo povedite računa o potrebi da se roba transportira kamionom, te distribuira u lošim uvjetima. Ukoliko je poklonjeno u staklenoj ambalaži dobro ga upakirajte. Poželjno je da, ukoliko možete, donirano već donesete spakirano u kutiju, ali naravno, nije uvjet. 

Prikupljeno ćemo u pomoć HGSS-a i Hrvatskog crvenog križa dostaviti onima kojima je najpotrebnija.

Ukoliko želite donirati, a ne možete se se organizirati sutra ili u utorak od 16 do 21 do DVD-a Orebić, nazovite koordinatoricu akcije Maju Škorić na 0992640255, te se dogovorite kada netko može na vašoj adresi prikupiti donirano.

U akciju su se za sada uključili Udruga mladih Orebić, HGSS – stanica Orebić, Udruga za tehničku kulturu Orebić, Hrvatski dom Viganj, Udruga za Orebić, a očekujemo i ostale – pa ćemo kao organizatore jednostavno potpisati orebićke udruge greađana – vjerujem da će se sve odazvati te i ovom prilikom pokazati kako Orebić ima velko srce.

 

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku