Orebić i Pelješac trebali su ovakav portal – 500 dnevnih posjeta na orebic.com.hr

Treba li Orebiću i Pelješcu ovakav portal? Hvala Vam što ste odgovorili pozitivno. Jučer je dnevna posjeta premašila brojku 500.

Kako je jedna od osnovnih djelatnosti mog obrta plasman turističkih smještajnih kapaciteta putem Interneta, vlasnik sam većeg broja domena kao što su peljesac.info, orebic.info, pa je logična akvizicija bila i ova – orebic.com.hr. Funkcija većine web stranica koje održavam jest promocija Pelješca potencijalnim turistima – i u tome smislu na svakom od njih promoviramo klimu, prirodne ljepote, ljubaznost ljudi i turističke sadržaje našeg kraja.

Pred malo manje od dva mjeseca – na lokalnom ‘trgu mudrosti’ ispred moje agencije, te susjednog Infolibra – kakvih je trgova samo u Orebiću veliki broj, upitao sam nazočne mudrace što misle o ideji da novi web sajt ne bude za goste – već za domaće – i dobio entuzijastično zeleno svjetlo. Taj vikend je osnovni kostur web sajta ugledao svjetlo dana (ili ekrana).

Od tada sam od svih doživio samo pozitivan ‘feedback’ i pomoć kad god je zatrebala. Fotografije, snimci web kamera, informacije za priloge – bez naknade i posebnih molbi. Hvala svima na suradnji i otvorenim vratima.

Već nakon tjedan dana razveselilo me prvih 100 ‘lajkova’ na Facebook-u. Danas ta brojka prešla 200 i približava se slijedećem jubileju. Broj posjeta je također rastao, varirajući naravno od dana do dana i od vijesti do vijesti – ipak je događaja u našem kraju relativno mali broj. 

Praćenjem programa 20. obljetnice osnutka Općine, te objavljivanjem osnovnih informacija o lokalnim izborima – količina objavljenog materijala rasla je a s njom i broj posjeta. Tako mi je jako drago da smo jučer, 10. svibnja, na znakovit dan Gospe Delorite (ako smijem proglašavam je i nebeskom zaštitnicom svog portala – pitat ću don Marka smije li se to 😉 ‘uhvatili’ lijepu okruglu brojku od 500 dnevnih posjeta. Naravno, da ne pretjerujemo, ovo je ‘najjači dan’, ovaj broj je u prosjeku nešto manje od 300 posjetitelja dnevno.

Osobno to doživljavam kao očitovanje da naš kraj treba i zaslužuje ovakav portal, te kao obvezu da u okviru mogućnosti i dalje ulažem u njega. Naravno, pokušat ću pronaći način da se u određenoj mjeri komercijalizira, pa da vijesti bude i kad entuzijazam bude nešto manji 🙂 . Nadam se da ćete istrpiti malo reklama kad dođu.

Portalu fali još ponešto. Imenik poslovnih subjekata (u pripremi je još od početka) – osim što tehnički još nije gotov, ni poslovni subjekti nisu pokazali osobit interes za upisom (ovdje mala kritika). Komentare, vidim, radije pišete na Facebooku, pa ću se potruditi da u budućnosti to možete napraviti odmah uz članak. Planiramo i jedan mali vodič s kontaktima važnijih institucija i plovidbenim te voznim redovima. Također primamo sve više mailova s informacijama za objavu, ali želim još jednom istaknuti da smo otvoreni za sve lokalne društvene, kulturne, sportske i gospodarske novosti – od potražnje za radnicima, upisa djece u športske klubove, koncerata i okupljanja. Slobodno nas kontaktirajte – kliknite ovdje za instrukcije vezane za objavu Vaših obavijesti.

Sad znate zašto na ovom sajtu inače nema ‘editoriala’ – svaki bi valjda završio kao knjiga u više tomova. Zato još jednom – hvala na povjerenju i čitajte nas i dalje.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku