Održana svečana sjednica Općinskog vijeća i uručene ovogodišnje nagrade Općine Orebić

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

Sinoć je uz prigodni domjenak održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je obilježen Dan općine Orebić – blagdan Gospe Delorite.

Na sjednici su i dodijeljene ovogodišnja javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama s područja Općine i to:

  • Za cjelovito djelo koje je kao pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka gospodinu Damiru Batistiću iz Orebića – Nagrada Orebića za životno djelo, pojedincu u obliku DIPLOME
  • Za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Hrvatskom domu Viganj – Nagrada Orebića, društvu u obliku DIPLOME
  • Za doprinos ugledu i promicanju Općine Orebić u zemlji u svijetu Peliškim jedrima – Nagrada Orebića, društvu u obliku PLAKETE.
  • Za doprinos razvoju i ugledu Općine Orebić Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Orebić – Zahvalnica Orebića, društvu u obliku PLAKETE.
  • Za kulturno djelovanje u proteklom jednogodišnjem razdoblju Hrvatska glazba Potomje – Zahvalnica Orebića, društvu u obliku PLAKETE.
  • Za doprinos razvoju i ugledu Općine Orebić PZ Kuna 1898 iz Kune – Zahvalnica Orebića, društvu u obliku PLAKETE.

Sjednici su, uz načelnika, njegova zamjenika i vijećnike Općinskog vijeća nazočili i načelnici susjednih peljeških i korčulanskih općina i gradova, vijećnici u Skupštini DNŽ, zamjenik Župana DNŽ Joško Cebalo, predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo i saborski zastupnik Darinko Kosor, te drugi uzvanici i gosti.

Nazočne su pozdravili u ime domaćina predsjednik OV Mario Vekić i načelnik Tomislav Ančić. Načelnik se u svom govoru osvrnuo na realizaciju projekata u proteklom razdoblju, te izložio planove za buduće projekte koji se planiraju samostalno, ili u suradnji sa različitim državnim tvrtkama i ustanovama kojima je izrazio zahvalnost na uspješnoj suradnji. Najavio je kako se tijekom lipnja ove godine očekuje pokretanje natječaja za izradu projektne dokumentacije za projekt ‘Aglomeracija Orebić’ kojim će se na cjelovit način rješavati problem odvodnje u najvećem dijelu naselja općine. Nazočne su pozdravili i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, zamjenik župana Joško Cebalo i saborski zastupnik Darinko Kosor. Uz čestitke, svi su izrazili i svoju potporu kapitalnim projektima koji bi se trebali realizirati na području općine Orebić – prvenstveno trajektnom pristaništu Perna i zaobilaznici naselja Orebić.

Za dobru slavljeničku atmosferu pobrinule su se orebićke klape ‘Geta’ i ‘Nava’.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku