Održana četvrta sjednica Općinskog vijeća – FOTO, AUDIO

Foto: Ivica Dajak

Jučer je održana četvrta sjednica Općinskog vijeća Općine Orebić. donosimo kompletan tonski zapis i foto galeriju.

Protekla je u mirnoj atmosferi, štoviše u do sad neviđenom dijalogu vladajuće koalicije i oporbenog HDZ-a.

Iako je povremeno, očekivano, zaiskrilo – nakon komentara pojedinih već dokazanih ‘vatrenih’ vijećnika, uglavnom su se sučeljavali stavovi i argumenti, a nemali broj točaka usvojen je konsenzusom.

Uz ostalo, izložena je namjera poduzeća ‘Kisik d.o.o.’ za gradnjom montažne sportske dvorane, te od strane načelnika Ančića prezentirano nekoliko mogućnosti, prezentirano izvješće o vodoopskrbi od strane direktora KTD Bilan Milana Rosa kojega su ponovno neogudono dočekali pojedini vijećnici vladajućih Radović (HSP-AS) i Krističević (ZSLj), a u obranu uzeli vijećnici HDZ-a, ali i načelnik Ančić, a jednoglasno su prihvaćene izmjene poslovnika te plan rada OV za ovu godinu.

Najviše je polemika, uz onu vezanu za rad ‘Bilana’, bilo oko preložene točke 5. Prijedlog Zaključka o ispravci tehničke greške u Odluci o donošenju izmjena i dopuna Odluke o donošenju prostornog plana uređenja Općine Orebić.  Vlado Bogoje (HDZ) ustvrdio je kako vjeruje da prijedlozi formalno ne mogu biti ‘ispravke grešaka’, te da procedura kojom se žele donijeti nije sukladna zakonu, a neki su vijećnici HDZ-a komentirali i kako se kroz ‘ispravke grešaka’ zapravo želi prikriveno mijenjati prostorni plan. U svakom slučaju i peta točka je usvojena većinom ruku vijećnika vladajuće koalicije.

Vijećnici su unisono prihvatili stav da se pokuša pronaći rješenje za zahtjeve za ciljanim izmjenama i dopunama prostornog plana ukoliko oni nose ‘pozitivne’ investicije i zapošljavanje. Tako je na pozitivan odjek naišlo pismo namjere poduzetnika Jadrana Ortolia koji želi pristupiti zahvatima u Kampu Nevio, te na hotelu u Vignju – ali je zaključeno da se pokuša na jednak način pomoći svima kojima izmjene trebaju radi investicija i zapošljavanja.

{jumi [*7]}

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku