Petak, 02 Travanj 2021 16:05

Od Uskrsa se ponovno normalizira život u crkvi u Podgorju!

Napisao 
Ilustracija: samostan i crkva u Podgorju Ilustracija: samostan i crkva u Podgorju Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

Kako doznajemo iz Stožera civilne zaštite Općine Orebić, nakon kraće pauze, od Uskrsa, 4. travnja, u crkvi i Uznesenja Marijina (samostanska crkva Velike Gospe) u Podgorju nastavljaju se misna slavlja i druge aktivnosti prema uobičajenom rasporedu.

Iz Stožera apeliraju na vjernike da se tijekom vjerskih okupljanja i dalje ponašaju odgovorno, te pridržavaju svih predviđenih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Sukladno mjerama koje su na snazi u dijelu naše Županije propisano je ograničenje okupljanja do 15 osoba na javnim događajima i okupljanjima na jednom mjestu što vrijedi i za crkve i druge crkvene prostore. Uz to i dalje je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i crkvama; držanje fizičke distance od najmanje 2 m u crkvama; dezinficiranje ruku pri ulazu u crkve i sve drugo što može pomoći pri sprječavanju širenja zaraze.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Travanj 2021 17:47

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku