Od sutra i na području općina Orebić i Trpanj štandovi za prikupljanje potpisa za referendumske inicijative!

Foto: Facebook - Miro Bulj

Organizatori referendumskih inicijativa ‘Dosta je stožerokracije’ i ‘Odlučujmo zajedno’ od sutra će na štandovima na području općine Orebić i Trpanj prikupljati potpise kojima traže raspisivanje ova dva referenduma.

Štandovi neće raditi cijelo vrijeme, već prema unaprijed utvrđenom rasporedu i ovisno o vremenskim (ne)prilikama.

Evo što kaže Ivica Dajak, koordinator inicijativa za područje općina Orebić i Trpanj:

Pozivam sve građane koji žele više demokracije, konsenzusa i međusobnog uvažavanja u ovim zahtjevnim vremenima da podrže naše referendumske inicijative. Nažalost, dosadašnji model upravljanja epidemiološkim mjerama pokazuje loše rezultate. Kako kroz sve veće društvene podjele, ogorčenost velikog dijela naših sugrađana, tako i kroz lošu epidemiološku sliku ove jeseni. Nacionalni Stožer civilne zaštite koji nije ni stručno ni izabrano tijelo, svojim netransparentnim radom, nelogičnim i nejasnim odlukama i politikanstvnom izgubio je povjerenje građana. Zato želimo odlučivanje o protuepidemijskim mjerama, posebno onima koje ograničavaju temeljna prava i slobode svih nas, a time utječu na gospodarstvo, zdravlje građana i društva kao cjeline – iz ruku stožera predati u ruke Hrvatskog sabora, gdje će se pred očima javnosti, jasno i transparentno tražiti široki konsenzus izabranih zastupnika kako bi se odluke donijele dvotrećinskom većinom zastupnika.

Nažalost, nismo u mogućnosti osigurati da u svakom mjestu bude otvoren štand svih 14 dana potpisivanja. Zato ćemo, u skladu s mogućnostima i najavljenim vremenskim prilikama potpisivanje organizirati na unaprijed najavljenim lokacijama i radnom vremenu:

– U utorak, 7. prosinca , u Orebiću na prostoru ispred ‘malog Konzuma’  ujutro od 8 do 12 sati,  a popodne na rivi u Orebiću od 14 do 16:30 sati;
– U srijedu 8. prosinca, u Kuni na Pjaci od 7 do 12h, a ako vremenske prilike dopuste i popodne od 14 do 16:30.

Slijedećih nekoliko dana najavljuje se loše vrijeme, a nažalost na terenu ne postoje uvjeti za rad štanda na kiši. Zato ćemo kada god vrijeme bude dopuštalo biti na raspolaganju u Orebiću od 9-11 ispred ‘malog Konzuma’, a sukladno vremenskoj prognozi najavit ćemo kada će štand biti otvoren u Trsteniku, Lovištu i Trpnju. Nadamo se da ćemo na terenu još više biti slijedećeg tjedna!

Također pozivam i sve one koji su spremni uložiti malo vlastitog slobodnog vremena – još uvijek je na vrijeme da nam se pridružite. I nekoliko sati vašeg vremena velika je pomoć našem zajedničkom cilju!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku