Novosti za roditelje djece koja pohađaju dječji vrtić u Orebiću!

Foto: DV Orebić

Nakon što je u skladu s odlukom Vlade, a u sklopu mjera prevencije širenja koronavirusa 16. ožujka vrtić prestao sa redovnim radom, DV Orebić krenuo je sa posebnim programom za djecu putem interneta, a odlukom Općine roditelji će biti oslobođeni plaćanja.

 Roditelji koji nisu u mogućnosti osigurati drugi oblik čuvanja djeteta kod kuće, što iskljjučivo vrijedi za obitelji sa oba zaposlena roditelja,  i dalje mogu koristiti mogućnost boravka djeteta u vrtiću, isključivo poštujući predviđeni protokol. Dužni su najaviti dolazak djeteta dan ranije na e-mail vrtića djecji-vrtic-orebic@du.t-com.hr , odnosno pozivom ili SMS porukom odgajatelju svog djeteta ili ravnateljici (098389585).

Privremeno se mijenja omjer sufinanciranja od strane roditelja, pa će roditelji platiti 50% ugovorenog iznosa za ožujak, a od 1. travnja do uspostave uobičajenog rada vrtića neće plaćati ništa. Zajedničku odluku o preuzimanju svih troškova rada vrtića donijele su Općina Orebić kao osnivač, te općine Trpanj i Janjina u kojima DV Orebić ima područna odjeljenja.

Iz dječjeg vrtića Orebić obavještavaju roditelje koji još nisu platili uplatnicu za vrtić za ožujak – da jednostavno uplate pola iznosa naznačenog na uplatnici. Oni roditelji koji su već uplatili puni iznos mogu odabrati hoće li da se uplaćeni višak sredstava iskoristi za podmirivanje prve slijedeće obveze prema vrtiću kada započne uobičajeni rad, ili žele povrat dijela uplate. Ukoliko će sredstva ostaviti kao predujam – ne trebaju uraditi ništa – DV Orebić će uračunati preplaćeni dio kod prve slijedeće uplatnice. Ukoliko žele povrat trebaju se javiti isključivo e-mailom računovodstvenoj službi DV Orebić na adresu: vrtic.orebic@gmail.com kako bi dali potrebne podatke za povrat. Uslijed mjera prevencije Covid-19 službe vrtića rade bez izravnog kontakta sa strankama.

Vrtić kod kuće putem interneta program je kojim će odgajateljice i stručne službe Dječjeg vrtića Orebić ostati prisutni u životima djece koliko dopuštaju okolnosti i pomoći djeci i roditeljima lakše prebroditi ovo zahtjevno razdoblje. Kroz komunikaciju s djecom u vlastitim grupama, prvenstveno putem platforme Viber, odgajateljice će za djecu pripremiti edukatiivne materijale koje u suradnji s roditeljima mogu koristiti prema vlastitim željama i mogućnostima. Osim na platformi Viber, materijali će uskoro biti dostupni i na web stranici vrtića, kao dodatna pomoć svim roditeljima djece vrtićke dobi. Kako doznajemo, DV Orebić priprema i telefon za psihološku pomoć za djecu i roditelje kojima u ovom razdoblju treba savjet ili dodatno ohrabrenje.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku