Novi Pravilnik o sudjelovanju roditelja-korisnika u cijeni programa u Predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Orebić

Općinsko vijeće Općine Orebić na zadnjoj sjednici donijelo je novi Pravilnik o sudjelovanju roditelja-korisnika u cijeni programa u Predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Orebić. Obavijest iz Vrtića prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani roditelji/skrbnici,

Općinsko vijeće Općine Orebić 29. rujna 2021. g. donijelo je novi Pravilnik o sudjelovanju roditelja-korisnika u cijeni programa u Predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Orebić koji je stupio na snagu 7. listopada 2021. g. Pravilnik možete preuzeti na dnu obavijesti.

U odnosu na dosadašnji Pravilnik promijenjene su kategorije korisnika koje se oslobađaju u cijelosti od obveze sudjelovanja u cijeni korištenja usluga Vrtića. Oslobađanje se proširuje na sljedeće kategorije:

–        Roditelje- korisnike čija su djeca u ustanovu smještena po preporuci Centra za socijalnu skrb (dokazuje se preporukom Centra)

–        Roditelje- korisnike sa 4 i više djece (do 18 godina starosti) pod uvjetom da roditelji i djeca imaju prebivalište na području Općine Orebić, Trpanj ili Janjina. (dokazuje se uvjerenjem o prebivalištu odnosno osobnom iskaznicom)

Također, novim Pravilnikom proširene su kategorije korisnika koji imaju pravo N ostvarivanje olakšice u plaćanju programa Vrtića. Olakšice se proširuju na:

–        Roditelje- korisnike sa troje djece (do 18 godina starosti) pod uvjetom da roditelji i djeca imaju prebivalište na području Općine Orebić, Trpanj ili Janjina. (dokazuje se uvjerenjem o prebivalištu odnosno osobnom iskaznicom) –plaćaju 50% utvrđenog sudjelovanja roditelja u cijeni po djetetu

Novim Pravilnikom formirana je i nova ekonomska cijena kako slijedi:

1. Cjelodnevni boravak u centralnom objektu u Orebiću i područnom odjelu u Potomju: Ekonomska cijena iznosi 2.250,00 kn.

2. Poludnevni boravak u područnom odjelu u Vignju i Trpnju: Ekonomska cijena iznosi 1.183,00 kn.

3. Poludnevni boravak u područnom odjelu u Janjini: Ekonomska cijena iznosi 967,00 kn.

Cijena korištenja usluga Vrtića kojom roditelj- korisnik usluga sudjeluje u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja nije mijenjana. Razliku do pune cijene po pojedinom programu, olakšice i oslobađanja roditelja-korisnika snosi Općina Orebić kao osnivač te Općine Trpanj i Janjina kroz socijalni program.

Roditelji/skrbnici koji žele iskoristiti pravo na olakšicu/oslobađanje moraju predati zahtjev (koji možete preuzeti na dnu obavijesti) za oslobađanje/olakšice s pripadajućom dokumentacijom u centralnom objektu u Orebiću (prostorija u prizemlju zgrade na kraju hodnika desno-trpezarija) od 7. do 14. listopada 2021. (izuzev vikenda) od 14.00 do 15.30 sati. Nepotpuni i nepravovremeni zahtjevi neće se razmatrati.

Molimo Vas da se pridržavate epidemioloških mjera.

PravilnikZoZsudjelovanjuZroditelja-korsnikaZuZcijeniZVrtiya.pdf
ZAHTJEV.docx

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku