Nove cijene plovidbe katamaranima!

UTO: 'Kapetan Luka'

Lipanj donosi korekcije cijena brodskog prijevoza. Ipak poskupljenje, ali samo za redovne putnike. Otočanima – čak i pojeftinjenje.

U petak smo pisali o špekulacijama kako će linijski obalni prijevoz poskupjeti od 40 do čak 173 posto. Takve izjave predsjednika Otočnog sabora demantirala je Agencija za obalni linijski promet, navodeći primjere cijena na pojedinim linijama. 

Kako nama najzanimljivije linije nisu bile spomenute, poslali smo upit Agenciji. Moram priznati da se kao predstavnik našeg malog portala i nisam osjećao kao velika ‘sedma sila’, ali dobili smo korektan i brz odgovor. Ivan Franičević, pomoćnik ravnatelja Agencije za linijski i obalni promet, već slijedećeg radnog dana odgovorio je na naš upit te nas informirao slijedeće:

Na linijama 633 (Ploče – Trpanj), 634 (Dominče – Orebić), te 614 (Orebić – Korčula) – naša lokalna brodica, neće biti povećanja cijena. 

Na brzobrodskoj liniji 9608 Korčula-(Prigradica)-Hvar-Split planirana je korekcija cijena. Tako bi cijena na relaciji Split – Korčula za redovne putnike trebala ostati 60,00 kn, a sezoni  (01.06. – 30.09.) poskupjeti na 80,00 kn. Cjelogodišnja cijena otočne karte na istoj relaciji umjesto dosadašnjih 55,00 kn, trebala bi zapadati 50,00 kn. Nije puno, ali u današnje vrjieme čovjeka veseli čuti.  Toliko rijetka pojava – da sam provjeravao je li ispravno reći ‘pojeftinjenje’ 🙂 

Za one koji putuju u smjeru Dubrovnika, ‘otočna’ cijena na relaciji Dubrovnik – Korčula trebala bi ostati 55,00 kn, dok bi za ‘redovne putnike’ sa 58,00 kn trebala poprilično poskupiti, te koštati 90,00 kn.

Konačna odluka o korekciji cijena donijet će se nakon konzultacija s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture i brodarima koji održavaju brzobrodske linije. Potpune cjenike donosimo uskoro na našem portalu – u adekvatnoj rubrici.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku