Liga protiv raka predala ambulanti u Orebiću novi ultrazvuk!

Foto i galerija: I. Dajak | Orebić.com.hr

Subota, 4. veljače – Danas je na prigodnoj svečanosti u orebićkoj ambulanti Liga protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet uručila Domu zdravlja Korčula – ambulanti Orebić novi uređaj za ultrazvuk.

Donaciju je predao predsjednik Lige Niko Violić,  te u kraćem obraćanju nazočnom medicinskom osoblju, aktivisticama Lige i gostima, između ostalog, istaknuo važnost rane dijagnostike u liječenju malignih bolesti – u čemu bi i donirani uređaj trebao dodatno pomoći. Na donaciji je u ime Doma zdravlja Korčula zahvalio ravnatelj te ustanove Sebastijan Fabris, ističući kako se često nađe u prilici kada treba zahvaliti Ligi na onom što radi za zdravstvo na području na kojem djeluje. Kao specijalist – radiolog kazao je također kako se radi o svestranom i naprednom uređaju koji će dodatno podići kvalitetu zdravstvenih usluga. Rad lige pohvalio je i načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, koji je posebno naglasio dobru dosadašnju suradnju Lige protiv raka i Općine Orebić – te izrazio spremnost i za buduću potporu Općine radu Lige.

U razgovoru s dr. Fabrisom saznali smo kako će uređaj biti na raspolaganju specijalistima koji pacijente primaju i u orebićkoj ambulanti, a prema potrebi, interesu i mogućnostima liječnika i pacijenata – i ordinacijama obiteljske medicine koje djeluju u ambulanti Orebić. 

Ultrazvučni uređaj s četiri sonde, vrijedan je 297.500 kuna, a sredstva za vrijednu donaciju Liga protiv raka osigurala je kroz brojne humanitarne akcije, prodajom rukotvorina i domaćih slastica koje izrađuju aktivistice lige, te donacijama građana, banaka, Turističke zajednice, jedinica lokalne samouprave i mnogih tvrtki.

Nakon formalnog programa u orebićkoj ambulanti, pelješki ogranak lige brojne je uzvanike ugostio na prigodnom domjenku u čitaonici Napredak u Orebiću uz nezaobilazne domaće specijalitete koje tradicionalno pripremaju aktivistice Lige.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku