Konstituirano općinsko vijeće Općine Orebić – AUDIO, FOTO

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr

Jučer, u ponedjeljak 14. lipnja, izborom predsjednika i dva potpredsjednika, konstituirano je Općinsko vijeće Općine Orebić.

Kao novi/stari predsjednik izabran je Mario Vekić (HKS) izabran s koalicijske liste HDZ-a i partnera. Za potpredsjednike su izabrani Pavle Andričević (HDZ), te Robert Barić (ZAOKRET). Tim je činom Vijeće i službeno počelo djelovati u ovom sazivu, te su, uz prisegu, svoje mandate započeli i novi općinski vijećnici. Konstituirajuću sjednicu sazvala je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Orebić Ines Vlahović Cibilić, a uz izabrane vijećnike nazočili su i načelnik Tomislav Ančić, te Ivica Dajak, izabrani vijećnik u Skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije, te Sandra Zovko, tajnica Općinskog vijeća.

Nakon intoniranja himne, te minute šutnje za poginule hrvatske branitelje, minutom šutnje nazočni su odali počast  i prerano preminulom Kazimiru Opačku, vijećniku Općinskog vijeća u dva saziva, hrvatskom branitelju i velikom domoljubu.

Kako je nositelj liste HDZ-ove koalicije izabran za Općinskog načelnika, uz Roberta Tolja, Pavla Andričevića (HDZ), Maria Vekića (HKS), Daria Totića (HDZ) i Anta Rosa (HSS), prisegla je i Asja Anita Perčić (HSLS). S liste stranke ZAOKRET izabrani su Robert Barić, Ana Buklijaš i Lukša Fabijanović, s kandidacijske liste grupe birača uz nositelja Gorana Palihnića izabrani su još Igor Cibilić i Franica Rusković, dok je s druge kanidacijske liste grupe birača u vijeće je ušao nositelj Tomislav Jurjević.

Poslušajte tonski zapis konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća:

{jumi [*68]}

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku