Konferencija za javnost projekta ‘Želim pomagati’ – u srijedu u Korčuli

S plakata projekta

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ organizira konferenciju za javnost u sklopu projekta „Želim pomagati“ koja će se održati u srijedu, 4. prosinca 2019. godine, u kino dvorani u Korčuli s početkom u 10 sati, a na kojoj će sudjelovati predsjednik LAG-a 5 i predstavnici partnerskih organizacija.

 „LAG 5“ je 9. srpnja 2019. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta ”Želim pomagati” (kodni broj: UP.02.1.1.05.0311) u ukupnoj vrijednosti od 6.057.031,16 kuna s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Radi se o Pozivu „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.“ Trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci. Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik; Centar za socijalnu skrb Korčula, te općine Vela Luka, Orebić, Blato, Smokvica i Grad Korčula.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Ovim projektom planirano je zapošljavanje 38 žena, najviše srednje stručne spreme s područja navedenih Općina i Grada Korčule, koje će brinuti o 152 korisnika. Na konferenciji će o uspješno započetim aktivnostima projekta „Želim pomagati“ govoriti voditeljica projekta Katarina Slejko, predsjednik LAG-a 5 Vjeran Filippi, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Korčuli Dobrila Petković – Kolumbić, voditelj pododsjeka HZZ, ispostava u Korčuli Mario Lozica, načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić, načelnik općine Blato Ante Šeparović, načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, načelnik općine Orebić Tomislav Ančić i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

0d 1. prosinca na projektu su zaposlene 33 žene, od kojih je 12 starije od 50 godina, koje skrbe o 132 korisnika. Uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, predstavlja borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom. Pružajući im podršku u svakodnevnom životu, značajno doprinosimo povećanju ukupne kvalitete njihovog života. Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Što je LAG 5?

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ neprofitna je organizacija zadužena za provođenje mjera politike ruralnog razvoja Europske unije kroz izgradnju partnerskog modela suradnje javnog, gospodarskog i civilnog sektora općina s područja Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule. Od svog osnutka 2012. zaslužan je za brojne projekte iz različitih područja od poljoprivrede, energetike do održivog turizma, usmjerene na razvoj cjelokupnog područja LAG-a 5 i aktivno uključivanje lokalnog stanovništva. LAG 5 danas broji preko sto članova, te provodi više europskih projekata ukupne vrijednosti preko 12 milijuna kuna.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku