Javne bežične internet pristupne točke od sada i u Orebiću

Foto: P. Tolj | Galerija: P. Tolj, I. Trojanović

Od ovog tjedna Orebić je bogatiji za tri ‘prave’ bežične internet pristupne točke – kojima se obogaćuje turistička ponuda, te olakšava poslovanje ugostiteljskim objektima i turističkim smještajnim kapacitetima u njihovu dometu.

Kao dio projekta Županije Dubrovačko – neretvanske, županijske razvojne agencije DUNEA i Općine Orebić, početkom ovog tjedna u Orebiću su na tri lokacije postavljene pristupne točke za besplatan bežični pristup internetu. Pristupne točke postavljene su na zgradi pošte, na rivi u Orebiću, te na parkingu ‘Peljeških jedara’, te pokrivaju šetnicu, ugostiteljske objekte, a dostupne su i iz većeg dijela privatnih kuća na tom području. Pristupne točke puštene su u rad, a ostaje testiranje, eventualne manje dorade sustava i propisno označavanje točaka propisanim standardiziranim znakovima Ministarstva turizma.

Kako je do sada internet bio javno dostupan u manjem radijusu u Turističkom uredu TZO Orebić, te ugostiteljskim objektima i internet caffeima, instalacija ove opreme predstavlja značajan infrastrukturni korak u obogaćivanju turističke ponude Orebića. Povezivanje preko pristupnih točaka besplatno je za sve korisnike, ali je zbog moguće zlouporabe pristup dijelu servisa donekle ograničen.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku