Iz Orebića čak dvojica kadidata za ‘Plavu vrpcu Vjesnika’ – među nominiranima i Vlado Vidulin

Foto: Farid Mernissi - Wikimedia commons

Uz Josipa Tomašića, nominiranog u pojedinačnoj konkurenciji, među članovima nominiranih momčadi je i Vlado Vidulin, također iz Orebića.

Nominiran je kao član  hrvatske posade broda ‘Anton Topić’, koja je pod  zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Ante Raguža 13. svibnja ove godine na Atlantiku spasila teško ozlijeđenog slavnog britanskog jedriličara Richarda Tolkiena. Vlado je i pružio prvu pomoć britanskom jedriličaru  koji je zadobio ozljede glave pri pokušaju saniranja štete nastale na njegovoj 60 stopa dugoj jedrilici na putu iz Plymoutha za New York .

Plavu vrpcu Vjesnika utemeljio je 1966. godine Ratko Zvrko, hrvatski književnik i tadašnji urednik Pomorske redakcije u Vjesniku. Nakon gašenja tog lista dodjelu Plave vrpce preuzeo je Sindikat pomoraca Hrvatske, a dodjela priznanja održat će se 5. prosinca u Opatiji.

Zahvaljujem Josipu, koji mi je skrenuo pozornost na nominaciju svoga kolege iz orebićke stanice HGSS-a.

Nisu dvojica – nego čak četvorica – među nominiranima u posadi ‘Antona Topića’ i Matko Turić i David Bravar!

Kako sam vijest pisao temeljem podataka dobivenih od Sindikata pomoraca Hrvatske,  koji dodjeljuje priznanja nakon gašenja Vjesnika, uz Josipovu individualnu nominaciju nisam raspolagao podacima o Orebićanima u posadi ‘Antona Topića’. Nakon što je Josip skrenuo pozornost na Vladovu nominaciju i Vlado je osjetio potrebu zasluženu hvalu podijeliti s kolegama iz posade – pa nas je upozorio da su i Matko Turić kao vođa palube i David Bravar kao vježbenik stroja još dva orebićka pomorca – člana nominirane posade ‘Antona Topića’. Ovim putem želim se ispričati čitateljstvu portala na prvotno nepotpunom članku, čestitati svim nominiranima, ali i obećati još jedan članak u kojem ćemo predstaviti sve orebićke pomorce nominirane za ovogodišnju ‘Plavu vrpcu Vjesnika’ i poduhvate na moru za koje su nominirani!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku