Humanitarna akcija: ‘Zagrli za rijetke’ – u subotu ispred Caffe bara ‘Best’

Foto: Hrvatski savez za rijetke bolesti

Orebić se pridružuje međunarodnoj akciji ‘Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke’ Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, kojom će se pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu – s ciljem skretanja pozornosti na potrebe i probleme osoba koje boluju od rijetkih bolesti.

Inicijativi su se priljučile brojne hrvatske javne osobe i tvrtke, kao i građani iz preko četrdeset zemalja koje sudjeluju u akciji. Cilj je skupiti više od 108.121 fotografije koliko iznosi aktualni svjetski rekord.

Udruga za tehničku kulturu Orebić, uz pomoć i potporu Udruge mladih Orebić i Lige protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo Mljet – ogranka Orebić, organizirat će u subotu, 27. veljače od 9 do 12 sati ispred Caffe bara ‘Best’ u Orebiću javni foto session kojim će ponuditi Orebićanima da svojim zagrljajem doprinesu akciji. Ispred Besta čekat će vas orebićki foto amateri koji će objektivima svojih aparata ovjekovječiti vaš zagrljaj i osigurati da se fotografije dodaju albumu Hrvatskog saveza za rijetke bolesti na web stranici zagrlizarijetke.com odnosno hugforrare.com . Kako biste sudjelovali u akciji – trebate se samo pojaviti, zagrliti vama dragu osobu, ili nekog od nazočnih – i dozvoliti da fotografija vašeg zagrljaja bude dio ovog online albuma!

Ukoliko želite, fotografjiu zagrljaja možete izraditi i sami – fotoaparatom ili mobilnim telefonom, te je ‘uploadati’ na prije navedenoj web stranici –  hugforrare.com – do subote, 27. veljače u ponoć.

Rijetke bolesti su one bolesti koje se javljaju na manje od 5 pojedinaca na 10 000 stanovnika. Procjenjuje se da u  Hrvatskoj od neke od rijetkih bolest boluje 250 do 340 tisuća ljudi. Pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku