HGSS organizirao tečaj digitalne kartografije u Orebiću

Foto: Ivica Trojanović

Jučer, 17. studenoga, u Orebiću je održan tečaj digitalne kartografije u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja.

Tečaj je organizirala Komisja za obuku i školovanje kadrova HGSS-a uz pomoć HGSS Stanice Orebić. Tečaj su vodila dvojica instruktora iz HGSS-ovih stanica Karlovac i Varaždin. Sudjelovalo je deset polaznika iz Dalmacije i iz hercegovačke HGSS Stanice Mostar.

Tečaj digitalne kartografije dio je sveobuhvatne obuke vezane za sudjelovanje i vođenje potražnih akcija kao najzahtjevnije aktivnosti HGSS-a na terenu. Naime, u potražnim akcijama, poput onih kakve se, nažalost, povremeno događaju i u našem kraju – na Sv. Iliji, potrebno je koordinirati ljudstvo i tehniku brojnog osoblja HGSS-a, ali i drugih sudionika (vatrogasci, planinarska društva i sl.), te ih koristiti na optimalan način, kako bi se zadaća izvršila što učinkovitije i u što kraćem vremenu.

U svrhu koordinacije ovakvih akcija, HGSS raspolaže i sa dva vrhunskiopremljena zapovjedna vozila, a svakim danom i sa sve više adekvatno obučenih spašavatelja.

Tečaj je održan u ugodnoj atmosferi, u prostorijama restorana “Karako” , gdje su cjelodnevno bavljenje teorijom i praksom digitalne kartografije spašavatelji nastavili zajedničkim druženjem, a najhrabriji čak i testirali temperaturu mora u Orebiću na svojoj koži.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku