Građani Orebića nastavljaju prikupljanje pomoći za potresom pogođena područja

Foto: E.I.

Grupa građana – volontera s područja općine Orebić nastavlja s prikupljanjem i slanjem humanitarne pomoći na potresom pogođena područja.

Nakon uspješno provedenih akcija prikupljanja humanitarne pomoći za potresom pogođena područja koje su na području Orebića proveli Udruga mladih Orebić i orebićki ogranak Gradskog društva Crvenog križa Korčula, skupina građana – volontera odlučila je nastaviti prikupljati humanitarnu pomoć koju šalju na potresom pogođena područja, fokusirajući se pri tome na artikle koji su posebno naglašeni kao deficitarni.

Zbog velikog interesa, nakon nekoliko dana skupljanja pomoći u privatnim prostorima, sve zainteresirane za donacije dočekivat će u prostorijama DVD-a Orebić, od utorka 5. siječnja svakodnevno u razdoblju od 15 – 19h. Prikupljaju se slijedeći proizvodi: 

 1. Deterdženti za rublje (prašak ili tekući)
 2. Omekšivači za rublje
 3. Deterdženti za suđe
 4. Spužve za suđe
 5. Šamponi, kupke
 6. Sapuni
 7. Vlažne maramice
 8. Dječje pelene
 9. Higijenski ulošci
 10. Plastični tanjuri i posude za hranu
 11. Plastični pribor za hranu (vilice, žlice, noževi)
 12. Plastične čaše i šalice
 13. Plastični lavori (kade)
 14. Sušila za odjeću
 15. Kuhinjske krpe (samo čisto, neoštećeno!)
 16. Ručnici (samo čisto, neoštećeno!)
 17. Plahte (samo čisto, neoštećeno!)
 18. Jastučnice (samo čisto, neoštećeno!)
 19. Deke (samo čisto, neoštećeno!)
 20. Cerade
 21. Tende
 22. Kabanice
 23. Konzervirana hrana (grah, mesni naresci, paštete i sl.)
 24. zavoji, sterilne gaze
 25. kutije prve pomoći
 26. gumene čizme i rukavice

 

Napomena: Donositi isključivo stvari s popisa. Posteljina, ručnici i deke ne moraju biti novi, ali je važno da su u dobrom stanju, iskoristivi i čisti.

Prijevoz je osiguran i kreće u subotu 09.01.2021. Paketi će se dijeliti na ruke obiteljima pogođenima potresom, da se izbjegnu gužve u prihvatnim centrima. Kartonske kutije za pakiranje su također dobrodošle. Za sva pitanja i informacije kontakt telefon je 098/966-7110 (Edo).

Akciji se priključila i orebićka trvtka Traget, koja odobrava poseban popust za artikle koji se kupuju u svrhu donacije pogođenim područjima. Volonteri zahvaljuju svima koji su se odazvali i pomogli u prikupljanju.

Od potresa na području Petrinje, Siska i Gline građani općine Orebić na različite načine pomažu ljudima na potresom pogođenim područjima – uz nekoliko kamiona i kombija materijalne humanitarne pomoći, te brojne individualne donacije, s područja općine Orebić na potresom pogođena područja krenulo je i nekoliko kamp kućica i sličnih objekata za privremeni smještaj koje su donacijama i volonterskim radom osigurali, pripremili i opremili naši građani, poduzetnici i vlasnici kampova s područja općine Orebić. Također, na potresom pogođenim područjima kontinuirano rade i pripadnici HGSS-a – stanice Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku