U subotu, 07.12.2013. na Danu otvorenih vrata peljeških podruma, organiziranom drugu godinu za redom, posjetitelji su mogli uživati u dobroj kapljici, dobroj hrani, informirati se o ponudi peljeških vinara te tradiciji i umijeću pripreme poznatih peljeških vina. Naglasak je naravno stavljen na tradicionalne sorte: Plavac mali i Rukatac (Maraština).
Vrata podruma bila su otvorena od 11 sati ujutro do pet poslijepodne.. Posjetitelji su imali prilike upoznati vinare i kušati vina iz Stona, Ponikava, Putnikovića, Janjine, Drača, Trstenika, Potomja, Dingača, Kune i Postupa. Vinari su svim posjetiteljima darovali i prigodan popust od 25 %. Događaj je protekao u vedrom raspoloženju. Akciju su organizirale udruge ‘Pelješki vinski puti’ i ‘Plavac mali’, potpomognute brojnim institucijama i gospodarskim subjektima.
Djelić atmosfere doživite u galeriji fotografija – kroz objektiv Borisa Polute.