Akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u petak u Orebiću

Zaklada ‘Ana Rukavina’ će  u suradnji s Ligom protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet u petak, 12. svibnja od 10 do 12 sati u dvorani Općine u Orebiću održati 336.akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija će se održati kako bismo zajedno pomogli da oboljeli od leukemije, limfoma i teških oštećenja koštane srži dobiju priliku za ozdravljenje. Također, orebićka akcija ima dodatni humani motiv – jer donator je potreban i našoj devetogodišnjoj sumještanki!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 53.715 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 69 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Liga protiv raka kao suorganizator posebno zahvaljuje Udruzi mladih Orebić na njihovoj potpori ovoj vrijednoj akciji!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku