Akcija prikupljanja pomoći uspjela – 20 tona ljubavi putuje s Pelješca!

Foto i galerija: sudionici akcije

Okružen pelješkom mladošću, vrijednim djelatnicima orebićkog Maxi Konzuma  i 50 paleta skupljene humanitarne pomoći bio sam ponosan što sam makar mali dio ove lijepe priče. Odaziv građana bio je fantastičan, a nadmašila ga je samo spremnost i neumornost volontera koji su ovu vrijednu ideju pretočili u stvarnost.

Akcija u smanjenom obujmu traje još dva dana!

Kako je zbog velike količine prikupljenog materijala planirano utovariti još jedan kamion u petak ujutro, volonteri će dežurati i danas 21., te sutra 22. svibnja u prostoru skladišta Maxi konzuma u Orebiću. Ako niste stigli donijeti svoju donaciju ova dva dana – evo prilike!

Novčane donacije možete uputiti i putem Hrvatskog Crvenog križa 

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

Do kasno navečer ekipe su prikupljale, pripremale i transportirale humanitarnu pomoć koju su donirali žitelji s područja općina Orebić i Trpanj, a koje će sutra ujutro biti ukrcane na dva šlepera i transportirane do skladišta Crvenog križa odakle će se distribuirati najpotrebnijima.

Prikupljeno je 50 paleta pomoći, prema nekim procjenama oko 20 tona! Prikupljene su 3 palete vode za piće, 14 paleta odjeće i obuće, 8 paleta hrane, 7 paleta posteljine, deka i pokrivača, 2 paketa pelena za odrasle, 5 paleta dječje odjeće i obuće, 1 paleta dječje hrane, 7 paleta higijenskih potrepština, 2 palete dječjih pelena, te 1 paleta igračaka i drugih dječjih potrepština.

Prikupljena roba sortirana je, označena, zapakirana i složena na palete na čemu je radilo više od 50 volontera. Uz građane koji su nesebično donirali, radom, vozilima i drugom logističkom pomoći uskočili su svi koji su se našli u prilici – udruge, tvrtke, ustanove i pojedinci. Vrijedna inicijativa spontano je povukla sve koji su našli vremena posvetiti se ovoj akciji. Bilo je lijepo vidjeti Pelješac kako se ujedinio u posvećenosti ovom plemenitom cilju.

Bravo i hvala svima! Šaljemo 20 tona ljubavi i solidarnosti s Pelješca na poplavljena područja!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku