Predstavljanje knjige Za Boga i Santiaga – Tragom Groma autora Ljubomira Vranješa

U organizaciji Narodne knjižnice Orebić, 11. ožujka 2023. godine u 19,00 sati u dvorani Općine Orebić održat će se promocija knjige Za Boga i Santiaga – Tragom Groma autora Ljubomira Vranješa.

Knjigu će predstaviti dr. sc. Darija Damjanović Barišić, profesorica crkvene povijesti na Filozofskom fakultetu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, dr. sc. Marijana Tomelić Ćurlin, profesorica na Filozofskom fakultetu u Splitu – Odsjek za hrvatski jezik i književnost i Jelena Ucović, prof. filozofije i komparativne književnosti koja će se promociji pridružiti putem video linka. Ulomke iz knjige čitat će Tereza Krističević. U glazbenom dijelu programa sudjeluju Marina Šabić, prof. i vokalna solistica Đurđica Farčić. Program će moderirati Nataša Tolj.
Ljubomir Vranješ rođen je 21. veljače 1976. godine U Dubrovniku.

Osnovnu školu završio je u Kuni Pelješkoj, a srednju u Dubrovniku. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2000. godine. Nakon položenog pravosudnog ispita, 2004. godine postaje odvjetnik i tim se zanimanjem bavi i danas.
Angažirani vjernik laik u Orebiću na Pelješcu, župni pastoralni vijećnik i vijećnik Dubrovačke biskupije kao predstavnik Pelješkoga dekanata cijeloga svoga života vezan je uz Crkvu i pastoral na Pelješcu, najprije u Kuni u kojoj je odrastao, a u zrelijim svojim godinama u Orebiću.
Nakon hodočašća sv. Jakovu u Španjolsku napisao je putopisnu knjigu Za Boga i Santiaga – Tragom Groma koju je 2022. godine izdao Glas Koncila.

Po riječima autora:
”…hodočašća su ”duhovna kategorija i duhovna bojna polja” gdje se borba za osobnu preobrazbu i borba protiv zla nastavlja i nakon putovanja, jer ”Ipak, ima putovati još, treba nastaviti kročiti uskom stazom dalje, do kraja života, ne osvrćući se previše za prijeđenim kilometrima baskijskih polja, kastiljskih visoravni i galicijskih šuma, koji su tek jedna od dionica prijeđenog života, ali mogu postati snažna krila.” iz Uvoda.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku