Izašao 66. broj ‘Zvona Delorite’

Iz tiska je u 22.godini izlaženja izašao 66.broj „Zvona Delorite“, glasila župe Uznesenja Marijina u Kuni, posvećen Božiću i božićnom vremenu.

Prvi je, kojeg nakon odlaska franjevaca iz samostana i crkve Gospe Delorite u Kuni, uz urednicu Rinu Tomelić potpisuje prošle godine imenovani župnik don Marinko Šljivić. U uvodnom obraćanju župljanima u Kuni i na cijeloj Pelješkoj župi i čitateljima uz božićnu čestitku don Marinko upućuje molbu za pomoć u obnovi godinama zapuštene i oronule župne crkve matice, posvećene Velikoj Gospi,sagrađene prije više od 600 godina u kojoj se, nakon njegovog dolaska na župničku dužnost, ponovno slave nedjeljne mise.

Uz zahvalu franjevcima na njihovoj više od pola stoljeća dugoj službi u kunovskoj župi, don Marinko Šljivić i urednica Rina Tomelić upućuju dobrodošlicu članovima pustinjačko-misionarske zajednice Sestara Karmela Božjeg Milosrđa u nastajanju kojima je dubrovački biskup Mate Uzinić prošle godine povjerio na brigu samostan i crkvu Gospe Delorite uz obvezu da nastave njezino štovanje. U glasilu se mogu pročitati i drugi zanimljivi prilozi iz vjerskog i svjetovnog života pelješke župe, kao i literarni radovi učenika osnovne škole u Kuni.

66. broj ‘Zvona Delorite’ možete preuzeti u PDF obliku ovdje.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku