Radni sastanak peljeških nositelja oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ povodom osnivanja klastera

S.Tomašević, PAF

U ponedjeljak je u dvorani općine Orebić održan sastanak nositelja oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ (HOP) sa područja Pelješca. Cilj im je zajednički sudjelovati u radu klastera HOP osnovanog od strane nadležnog ministarstva. nastupati, ali i pomoći drugim proizvođačima sa ovog područja u dobivanju oznake ‘Hrvatski otočni proizvod”!.

Glavni zadataci klastera su kontrola i promocija proizvoda s oznakom HOP te daljnja nastojanja da ta oznaka postane tržišno prepoznatljiva kao oznaka za izvorne otočne proizvode malih serija i visoke kvalitete.
Za članove klastera osiguran je i prostor u centru Zagreba veličine 120 m2 u kojem će se degustirati i prodavati njihovi proizvodi. Za zastupnika u novoosnovanom klasteru s pelješkog područja izabran je Frano Mihlinić iz Česvinice, a za zamjenika zastupnika Ivana Marušić iz Mokala.

U planu peljeških članova je i prodajni prostor u Dubrovniku pa je dogovoreno da njihove interese na županijskoj razini uz dvoje gore navedenih zastupa i Jadran Antunović.

Pozivu na sastanak odazvao se i načelnik općine Orebić Tomislav Ančić koji je podržao ovu inicijativu te rekao kako će i Općina pomoći u realizaciji njihovih nastojanja. Spomenuo je i da su u proračunu predviđena sredstva kojima bi se dijelom subvencionirala edukacija poljoprivrednika o korištenju pesticida i sredstava za zaštitu bilja a koju su obavezni završiti prema direktivi Europske unije.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku