Nedjelja, 28 Travanj 2013 21:02

Predavanje o korištenju sredstava iz EU fondova

Napisao 
Predavanje o korištenju sredstava iz EU fondova u Orebiću Predavanje o korištenju sredstava iz EU fondova u Orebiću Foto: Ivica Dajak

Danas je u Orebiću u čitaonici Pomorskog muzeja održano predavanje o korištenju sredstava iz EU fondova.

Predavanje je organizirala Udruga Za Orebić u suradnji s Hrvatskim slavističkim društvom iz Zagreba. Tematika je okupila oko 40 zainteresiranih žitelja našeg kraja. Kroz kompleksnu i ne uvijek razumljivu tematiku funkcioniranja EU birokracije i EU fondova provela nas je Marija Roglić - nezavisna projektna konzultantica s većim brojem odrađenih projekata financiranih iz EU fondova. Kroz nepuna dva sata predavanja,  izuzetno energično je motivirala nazočne na razmišljanje i aktivno sudjelovanje u predavanju. 

Naglasci u predavanju stavljeni su na programe koji omogućavaju sufinanciranje infrastrukturnih komunalnih projekata, projekata u poljoprivredi i turizmu.

Najaktivniji sudionici na kraju su nagrađeni priručnikom za samozapošljavanje: 'Znanje je imanje', koje im je osobno uručila predavačica, a priručnika se našlo u dovoljnom broju i za one manje aktivne.

Na kraju - ovakva tema svakako zaslužuje pozornost, kako zajednice, tako i poduzetnika, udruga i institucija koji mogu posegnuti za sufinanciranjem iz EU fondova. Nažalost, dva sata su dovoljna tek kako bi se zagrebala površina, načela tema i trasirale smjernice za razmišljanje.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Travanj 2013 21:27

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku