Nedjelja, 06 Studeni 2016 17:15

Pelješki šampioni na ovogodišnjoj 'Sabatini'

Napisao 
Dobitnici priznanja na ovogodišnjoj 'Sabatini' Dobitnici priznanja na ovogodišnjoj 'Sabatini' Foto: M. Palihnić | Facebook

Pelješki Vinogradar d.o.o. Anta Palihnića iz Kune, Matuško vina d.o.o. Mata Violića Matuška iz Potomja, te Poljoprivredna zadruga i vinarija Dingač našli su se među nagrađenima na ovogodišnjoj manifestaciji 'Sabatina' održanoj u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije u Neumu.

Palihnićev Dingač berbe 2015. i Matuškov Dingač iz 2011. proglašeni su 'šampionima plavaca', dok je Dingač selekcija 2008. PZ Dingač proglašen najboljim zadružnim vinom na Sabatini.

Ovogodišnja 'Sabatina' - najveći hrvatski susret vinara i vinogradara - prva je održana izvan Hrvatske. Tradicionalno je organizira Zadružni savez Dalmacije uz sudjelovanje brojnih vinara, tvrtki, ugostitelja, sommeliera i drugih sudionika iz svih hrvatskih vinskih regija, ali i inozemstva.

Uz šampione - diplome za kvalitetu buteljiranih proizvoda s ovogodišnje 'Sabatine' dobili su i Vina Rota d.o.o. iz Kune, Obrt Natura Antunović iz Orebića, PZ Kuna 1898., te OPG Joško Tomašević iz Orebića, 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 06 Studeni 2016 18:01

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku