Pelješki nositelji oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ na predstavljanju u Dubrovniku – sa županom Dobroslavićem i drugim uglednim gostima

Foto: E. Borovina | PAF

Jučer, 29. prosinca 2014. godine u 13,00 sati u Hotelu Hilton Imperial Hotelu održano je predstavljanje proizvoda 27 nositelja oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ s područja Županije Dubrovačko-Neretvanske na kojem su bili i nositelji te prestižne oznake s područja naše općine.

Predstavljanju su nazočili i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, saborski zastupnici Branko Bačić, Frano Matušić, Milivoj Bratičević iz Sektora za otoke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te pročelnik UO za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić.

Glavna tema sastanka bile su potpore od strane DNŽ članovima klastera HOP-a na području županije i grada Dubrovnika kao i potencijalna pomoć Županije u osiguravanju prostora na području dubrovačkog starog grada za predstavljanje i prodaju proizvoda s oznakom HOP s područja Županije.

Kako je župan Dobroslavić istaknuo, temeljni je cilj da se identificiraju i distribuiraju kvalitetni otočni proizvodi koji će kao takvi biti prepoznati i u našoj županiji, Hrvatskoj i izvan nje.

Pohvalio je trud i napor koji otočni proizvođači ulažu u stvaranju svojih proizvoda, uvažavajući probleme s kojima se susreću prilikom njihove promocije i plasmana.

“Dubrovačko-neretvanska županija pomoći će otočnim proizvođačima medijskom promocijom njihovih proizvoda
(postavljanje linkova njihovih stranica, a na službenoj županijskoj stranici, kao i stranicama turističkih zajednica), kao i financijskom pomoći predviđenoj u Proračunu za 2015. Preuzet ćemo ulogu posrednika u dijalogu s Gradom Dubrovnikom, a s ciljem otvaranja ureda otočkih proizvoda u staroj gradskoj jezgri.”- zaključio je župan Dobroslavić.

Predstavnica klastera HOP-a gđa. Ivana Marušić iznijela je probleme i potrebe proizvođača HOP-a kao te prijedloge za njihova moguća rješenja.

Župan,predstavnici Županije, Sabora i Ministarstva obišli su štandove nazočnih proizvođača, upoznali se njima i njihovim proizvodima pa tako i s proizvođačima i proizvodima sa poluotoka Pelješca i to:

  • Obrt Kolarin iz Orebića,
  • Natura Antunović iz Orebića,
  • OPG Ante Marušić iz Mokala/Orebić,
  • OPG Nedjeljka Jurin i Kućišta/Orebić,
  • OPG Roberto Barović iz Ponikava/Ston
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku