OPG Antunović iz Kune dobilo priznanje za najbolja agroturistička imanja u županiji

U sklopu projekta COAST programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj dodijeljene su plakete najboljim agroturističkim imanjima u Dubrovačko – Neretvanskoj županiji. Jedan od dobitnika zlatne medalje je i OPG Antunović iz Kune.

Projekt COAST UNDP-a u suradnji s lokalnim tijelima, potiče i promovira zeleno poduzetništvo u Dalmaciji koje čuvajući prirodna i tradicijska bogatstva, osigurava gospodarski održiv razvoj i egzistenciju u ruralnim područjima. Natječaj za odabir najboljih agroturističkih imanja je proveden u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Županijskom razvojnom agencijom DUNEA. Cilj natječaja je poticanje kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agroturističke ponude u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Dalmaciji. Sudjelovati su mogli svi koji se nalaze u ruralnom području Županije, u prostoru s naglašenim elementima očuvane prirodne i kulturne baštine, s tradicijskom gastro ponudom i s mogućnošću aktivnog odmora i doživljaja tradicije.

 
OPG Antunović, obitelji Antunović iz Kune nagrađeno je zlatnom medaljom, koje su također osvojili i 
– Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Carevina, 
– Seljačko domaćinstvo Frano Milina Bire, 
– Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Katičić, 
– Seosko domaćinstvo Mlinica Šapro; 
 
Srebrne medalje dobili su:
– Agroturizam Zlatovišće (OPG Ljubić), 
– Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Brajković, 
– Seosko domaćinstvo Brautović, 
– Agroturizam Muhoberac, 
– Seosko domaćinstvo Podanje; 
 
a Villa Izvor dobila je broncu.
 
Osim plaketa, dobitnici su dobili i novčane nagrade, koje će utrošiti namjenski u razvoj poslovanja. Dobitnici zlatnih i srebrnih medalje su su ujedno i nositelji Oznake kvalitete Q definirane Pravilnikom o pružanju ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu
 
Ako već niste posjetili Antunoviće – možete se informirati na njihovim web stranicama http://www.opgantunovic.hr/.
 
Želite li se osobno uvjeriti u ispravnost odluka povjerenstva, adrese i detaljnije informacije o svim agroturističkim gospodarstvima – dobitnicima medalja možete pronaći u brošuri koju možete preuzeti sa stranica UNDP-a.
 
 
Ivica Dajak | Foto: OPG Antunović
 .

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku