Odabran najpovoljniji ponuđač za Bilanove ‘Lovor’ i Tamaris

Foto: Orebić.com.hr - arhiva

Kako doznajemo iz KTD Bilan, za oglašene brodice koje su prometovale na liniji Orebić-Korčula pristiglo je više ponuda, te je nakon što ih je obradilo izabrano Pojverenstvo – direktor donio odluku o odabiru onih najpovoljnijih.

Najpovoljnije ponude za oba broda dao je trogirski obrt ‘Max Nautica’ koji je za ‘Lovor’ ponudio 1.515.515.,15 kn, a za ‘Tamaris’  1.313.313.13 kn, što su iznosi bez PDV-a. Max Nautica bavi se turističkim izletima na širem splitskom području, a posluje od 1997.g.

Oba broda tako su postigla više cijene od početnih traženih 1.000.000,00 kn za svaki od brodova. Ukoliko se prodaja uspješno finalizira KTD Bilan će za “Lovor” i “Tamaris” postići cijenu s PDV-om od oko 3,5 milijuna kuna – znatno više nego što plaćeni 2014. kada su u sedmom krugu aukcije kupljeni za 2,55 miljiuna kuna s PDV-om. Bilan je u međuvrmenu “Tamaris” opremio novim motorima, zamijenio pomoćni motor na ‘Lovoru’, a brodove preko šest godina koristio u linijskoj plovidbi.

Uspješna prodaja brodova značit će bolju financijsku sliku orebićkog komunalnog poduzeća i u kontekstu povrata kredita koji je korišten za kupnju brodova i u redovnom poslovanju.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku