I pelješki HOP-ovci na sajmu “Otočni proizvodi u Dubrovniku”

Foto: Elvis Borovina | orebic.com.hr

U petak 11.rujna 2015.godine u Dubrovniku na Lazaretima otvoren je izložbeno-prodajni sajam Hrvatskih otočnih proizvoda pod nazivom „Otočni proizvodi u Dubrovniku“.

Na sajmu  je sudjelovalo osam nositelja oznaka HOP-a sa otoka i poluotoka iz naše lijepe Dalmacije pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, nositelj kojeg je Agencija „DURA“ /Razvojna agencija grada Dubrovnika/.

Sajam je trajao od 11.rujna do 14.rujna 2015.godine a kojom prilikom je bio otvoren od 09,00 do 20,00 sati za sve domaće i strane posjetitelje koji su mogli probati i kupiti naše starodalmantiske, domaće i ekološke gastronomske delicije /med, marmelade, džemovi, likeri i travarice/. U istoj su se ponudi našli autohtoni suveniri rađeni od školjaka i prirodnih materijala koje dominiraju u našem bogatom dalmatinskom podmorju i kršu. Od nositelja oznake HOP  s Poluotoka Pelješca na sajmu su sudjelovali:

  • Obrt Kolarin iz Orebića, vlasnica Jelena Borovina,
  • Natura Antunović d.o.o. iz Orebića,vlasnik Anto Antunović,
  • OPG Stijepo Radić iz Perne/Orebić, vlasnik Stijepo Radić,
  • OPG Nedjeljka Jurin iz Kućišta, vlasnica Nedjeljka Jurin,
  • OPG Marušić iz Mokala,vlasnik Ante Marušić.

Također osim naših članova HOP sudjelovali su i: “Prijatelji Lastova” sa otoka Lastova-predstavnik Darinka Krnčević, “Anel-tbt d.o.o.” /iz mjesta Jelse/-predstavnik Branka Visković i “OPG Čurćin”-predstavnik Berislava Čurćin obja subjekta sa otoka Hvar i “OPG Krsto Matulović”-predstavnik Ana Matulović sa otoka Pašmana.

Navedenu izložbenu-prodajnu manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Dubrovnika Željko Raguž kojom prilikom je izjavio:

„Mi smo kao grad Dubrovnik voljni pomoći pronalaskom prostora u gradu kako bi otočni proizvodi zaživili kako trebaju zaživjeti, ovdje ima svakakve vrste proizvoda ali što je najbitnije nema GMO-a, danas u moru nekvalitetnih proizvoda ovo je pravo osvježenje.“

Također u suorganizaciji  događaja je pomogla Razvojna agencija grada Dubrovnika gdje je također uz zamjenika grada u otvaranju iste sudjelovala direktorica Andrea Novaković.

Proizvođači su zadovoljni i zahvaljuju što je Grad Dubrovnik organizirao sajam – međutim nisu bili zadovoljni sa lokacijom manifestacije te se nadaju da će se ista organizirati i sljedeće godine s boljim mjestom izlaganja (Starim gradom) gdje je veća cirkulacija stranih i domaćih posjetitelja.

{mp3}intervju_hop{/mp3}
izjava zamjenika gradonačelnika Dubrovnika Željka Raguža

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku