HTP Orebić ima novog većinskog vlasnika – tri orebićka hotela ponovo pod jednom tvrtkom!

Laguna Novigrad d.d., koja posluje pod brandom Aminess hoteli i kampovi, a u sklopu koje već posluje orebićki Aminess Grand Azur – jučer je, 4. studenog 2020., zaključila ugovor o preuzimanju tvrtke Dalmacija Hoteli d.o.o. u čijem su većinskom vlasništvu HTP Orebić i HTP Korčula, a vrijednost transakcije je 140 milijuna kuna.

Tvrtku Dalmacija Hoteli koja je kroz predstečajnu nagodbu postala većinski vlasnik HTP Korčula i HTP Orebić osnovao je Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS, pa preuzimanjem te tvrtke Lauguna Novigrad postaje i većinski vlasnik HTP Orebić d.d. sa 63,05% udjela. S obzirom na stjecanje većinskog udjela u društvima HTP Korčula i HTP Orebić, Laguna Novigrad će u propisanom roku objaviti obveznu ponudu za preuzimanje preostalih dionica. Kako doznajemo, hoteli u sastavu HTP Orebić nakon preuzimanja poslovati će pod Laguninim brendom ‘Aminess hoteli i kampovi’ – čime će se tri najveća orebićka hotela ponovno objediniti pod istom tvrtkom.

Za vrijednost transakcije od 140 milijuna kuna iz Lagune Novigrad kažu da će ju osigurati dokapitalizacijom posrednog većinskog vlasnika, društva Auctor Holding a.s. iz Praga, koje je u vlasništvu Olega Uskokovića, te društva J&T Private Equity Group Croatia Investments iz Praga, a pravo sudjelovanja u dokapitalizaciji Lagune Novigrad biti će omogućeno i ostalim dioničarima razmjerno njihovom sudjelovanju u temeljnom kapitalu društva.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku