Brojne nagrade za pelješke proizvođače na ‘Sabatini 2017.’

Foto: FotoOrebić | Orebić.com.hr arhiva

Na 27. Međunarodnom susretu vinara i vinogradara ‘Sabatina 2017’ koji je od 2. do 5. studenog održan u Primoštenu, proizvođači s područja općine Orebić požnjeli su brojne nagrade.

Među rekordnih 420 uzoraka vina pristiglih na ocjenjivanje, šampionom autohtone sorte Plavac progašen je ‘Dingač, berba 2012.’ Matuško vina d.o.o. iz Potomja, dok se titulom šampiona kvalitete jakih alkoholnih pića okitio ‘Rogač liker’ Nature Antunović iz Orebića.

Među dobitnicima zlatnih medalja za kvalitetu buteljiranih proizvoda našli su se i: ‘Dingač – president 2015.’ PZ Potomje, Matuškov ‘Dingač reserva 2010.’, ‘Dingač 2015.’ PZ Potomje, ‘Dingač 2015.’ Pelješkog vinogradara d.o.o. Anta Palihnića iz Kune, kao i njegov ‘Dingač riserva 2013.’, te ‘Postup 2015’. Zlatnom se medaljom okitio i ‘Postup selection – don Josip 2016’ OPG Mikulić iz Orebića, kao i brojne rakije i likeri orebićke Nature Antunović.

Uz druge proizvode navedenih proizvođača srebrnu medalju za kvalitetu buteljiranih proizvoda dobio je i ‘Dingač 2015’ Jurice Violića iz Orebića, a brončanu ‘Postup Donja Banda 2016.’ PZ Postup.

Jedna od pokroviteljica ovogodišnje Sabatine hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir šampione autohtonih sorti je nagradila putom u Bruxelles i posjetom EU institucijama gdje će dobiti priliku predstaviti svoja vina hrvatskih autohtonih sorti.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku