Predavanje o korištenju sredstava iz EU fondova ove nedjelje u Orebiću

Foto: HSD

Ovu nedjelju 28.4. u 18:00 sati u čitaonici Pomorskog muzeja u Orebiću održati će se predavanje na temu ”EU fondovi kao pokretač razvoja općine Orebić”. Predavanje je organizirala Udruga Za Orebić u suradnji s Hrvatskim slavističkim društvom iz Zagreba, a predavanje će držati Marija Roglić

Na predavanju će se kroz dijalog s prisutnima identificirati glavne razvojne probleme općine Orebić te pokazati mogućnosti sufinanciranja njihovih projektnih rješenja iz EU fondova. Predavanje će se fokusirati na mogućnosti sufinanciranja projekata u poljoprivredi (IPARD program: mjera 103 s naglaskom na mogućnosti za sektor ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva te maslinovog ulja i mjera 302 za razvoj seoskog turizma i sektora usluga),  na mogućnosti sufinanciranja infrastrukturnih projekata kao što je kanalizacija, sportske dvorane, dječji vrtići (IPA III. komponenta i IPARD ruralni razvoj), na turizam (CIP-EIP program za transnacionalnu suradnju na europskim kulturnim rutama kroz poticanje kulturnog turizma, povećanje vidljivosti kulturnih turističkih proizvoda; osvrnuti će se i na projekt EOS-CODE kojemu je cilj jačanje konkurentnosti manjih turističkih agencija i turoperatera koji će principe održivog poslovanja dobrovoljno implementirati u svoju djelatnost, posebice u paket aranžmane koje organiziraju ili prodaju). 
Predavanje je u potpunosti besplatno i dobrodošli ste bez posebne najave. Najaktivnijim sudionicima predavanja podijelit će se 40 priručnika o samozapošljavanju ”Znanje je imanje” u kojemu će pronaći praktične članke o poslovnoj korespondenciji, izradi projektnih prijedloga za udruge i nevladine organizacije kao i iskustva korisnika EU sredstava iz područja mobilnosti i prekogranične suradnje.
 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku