Petak, 04 Srpanj 2014 22:59

Autohtoni pelješki suveniri ručne izrade - označeni kao 'Hrvatski otočni proizvod' na štandu novootvorenog obrta 'Kolarin'

Napisao 
Štand obrta Kolarin u blizini trga Mimbelli Štand obrta Kolarin u blizini trga Mimbelli Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr | Galerija: Ivica Dajak / Elvis Borovina

Ovih dana je s radom započeo još jedan obiteljski štand s domaćim i autohtonim proizvodima. Gđa. Jelena Borovina, kroz svoj novootvoreni obrt Kolarin, u blizini Trga Mimbelli nudi suvenire vlastite proizvodnje, načinjene od domaćih sirovina. Tako su u ponudi oslikane ljušture stonske kamenice, stonska sol za kupanje aromatizirana pelješkim smiljem i lavandom, lepeze ukrašene čipkom i lavandom, buketi suhog smilja, te mirisne vrećice.

Tri Jelenina suvenira dobila su i priznanje kroz oznaku "Hrvatski otočni proizvod" od nadležnih ministarstava. Oznaku HOP otočni proizvođači mogu koristiti za proizvod proizveden na otoku koji:

  • ima natprosječne kvalitete
  • zadovoljava zakonske odrednice o sigurnosti, zaštiti okoliša i zaštiti potrošača
  • svojim ukupnim karakteristikama može zadovoljiti potrebe korisnika

Gospođa Jelena spojila je talent i mogućnost zapošljavanja, te iskoristila program za samozapošljavanje kroz otvaranje obrta. Želimo joj sreću, a Orebiću želimo još više turističke ponude koja će se bazirati na domaćem talentu, znanju i proizvodnji, te odvažnosti upuštanja u malo poduzetništvo.

Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Srpanj 2014 23:12

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku