Sretan vam Dan državnosti!

Barjaci Republike Hrvatske na stjegovima na rivi u Orebiću

Svim posjetiteljima portala, žiteljima općine Orebić, građanima i prijateljima Republike Hrvatske želimo sretan Dan državnosti!

25. lipnja 1991. Hrvatski sabor je jednoglasno izglasao Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, kao i Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. U spomen na to, danas obilježavamo Dan državnosti RH.

“S neskrivenim zadovoljstvom i ponosom obznanjujemo svim republikama i saveznim tijelima SFRJ, objavljujemo cijelom svijetu suverenu volju hrvatskog naroda i svih građana Republike da se današnjim danom Republika Hrvatska proglašuje samostalnom i suverenom državom te pozivamo sve vlade i parlamente svih država da prihvate i priznaju čin slobodne odluke hrvatskoga naroda, čin slobode kojim još jedan narod hoće postati punopravnim članom međunarodne zajednice slobodnog svijeta.” – kazao je tada, prigodom usvajanja Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti RH prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Proslavite!  Podsjetite se važnosti hrvatske neovisnosti generacijama prije nas, kao i žrtve koje su za nju podnijele – a nas zadužile da o toj velikoj i stoljećima sanjanoj baštini brinemo i čuvamo ju za generacije koje tek dolaze!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku