Ponedjeljak, 24 Lipanj 2013 23:08

Sretan Vam Dan državnosti!

Napisao 
Barjaci Republike Hrvatske na stjegovima na rivi u Orebiću Barjaci Republike Hrvatske na stjegovima na rivi u Orebiću Foto: Ivica Dajak

Svim posjetiteljima portala želimo sretan Dan državnosti Republike Hrvatske.

Dragi posjetitelji portala, moji Pelješčani i Pelješčanke, Hrvatice i Hrvati, hrvatski građani - svi kojima je u srcu današnji dan i ono što on predstavlja - želim Vam sretan Dan državnosti Republike Hrvatske. Iako je izmjena datuma koji slavimo kao 'rođendan' moderne hrvatske države - učinila ovaj praznik nekako nedorečenim, te, po mom mišljenju nije stekao pravu tradiciju obilježavanja u svakodnevnom životu naših građana, rekao bih da je, bez obzira na dan i mjesec, upravo ovaj, dvadesetdrugi rođendan mlade nam države zaslužio da ga posebno dostojno i svečano obilježimo.

Sjetite se u prvom redu svih onih koji su životom platili cijenu hrvatske državnosti. Čestitajte svima onima koji su istu tu cijenu bili spremni platiti, te bezrezervno izložili opasnosti svoj život, zdravlje i mladost na prvim crtama bojišnice kao zalog za slobodu i samostalnost hrvatske države. Čestitajmo i sebi kao građanima ove zemlje, koji smo različitim odricanjima u manjoj ili većoj mjeri platili cijenu hrvatske državnosti - na određeni način čak i generacije rođene dugo nakon Domovinskog rata.

Budite ponosni na trobojnicu koja kaže da smo tu i da smo svoji - na svojoj zemlji. I posebno - upamtite prizor s fotografije. U našem mistu, na našoj rivi, kraj našeg mora. 

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku