Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Lipanj 2022 20:46

19. Olimpijski festival dječjih vrtića u Kuni - fotogalerija

Napisao 
Smotra natjecatelja pred podizanje olimpijske zastave Smotra natjecatelja pred podizanje olimpijske zastave Foto i galerija: I. Dajak | Orebić.com.hr

U Kuni je u subotu, 10. lipnja, nakon dvogodišnje stanke, na igralištu HNK Rât održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića.

Uz domaćina - Orebić, nastupile su ekipe vrtića iz Opuzena, Ploča, Metkovića, Korčule, Vele Luke, Stona i Slanoga. Gotovo 250 malih sudionika natjecalo se u nogometu i atletskim disciplinama:  bacanje loptice, trčanju i skoku u dalj.

Dobrodošlicu sudionicima poželjela je Sanda Menkadžiev, ravnateljica Dječjeg vrtića Orebić, a natjecanje je otvorio profesor Nenad Šeparović, član Izvršnog odbora Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije - organizatora natjecanja.

Festival čiji je cilj promicanje olimpijskih ideala, te je naravno, najvažnije sudjelovati - ipak ima i natjecateljski karakter, pa uz pohvale svim sudionicima, organizatorima, odgajateljima i roditeljima - vrijedi istaknuti naše male osvajače medalja. U dresu DV Orebić medalje su osvojili: Josipa Amber Meštrović - koja je osvojila prvo mjesto u županiji u skoku u dalj i zlatnu medalju, te Marin Vicelić  koji je u ovoj atletskoj disciplini osvojio broncu. Sveukupno najbolji rezultat i veliki pobjednički pehar osvojo je DV Metković.

Iz Dječjeg vrtića Orebić, koji je kao domaćin imao ulogu suorganizatora natjecanja zamolili su za posebnu zahvalu svim pomagačima, a posebno HNK Rât, DVD Orebić i DVD Kuna, te donatorima - Vinariji Palihnić i restoranu Amigo.

Uz lijepo vrijeme, puno zabave i dječjih osmjeha - festival se na najbolji način vratio u živote predškolske djece, te s nestrpljenjem očekujemo slijedeću godinu kada će se mališani okupiti u Veloj Luci.

Poslijednja izmjena dana Subota, 11 Lipanj 2022 21:20