Predstavljanje kandidata na lokalnim izborima: Goran Palihnić, kanidat za općinskog načelnika

Prvi od kandidata na predstojećim lokalnim izborima koji se odlučio biračima obratiti putem portala Orebić.com.hr kandidat je za općinskog načelnika Goran Palihnić. Ovako ga njegov tim predstavlja biračima:

Nezavisni kandidat za načelnika Goran Palihnić

Goran Palihnić nezavisni je kandidat za načelnika općine Orebić i jedini protukandidat dosadašnjem načelniku Tomislavu Ančiću. Na prethodnim lokalnim izborima Goran je ušao u općinsko vijeće kao nestranački nositelj liste SDP-a, a često je bio jedina oporba na sjednicama vijeća protekle četiri godine.
Goran Palihnić rođen je u Kuni, 1984. godine u obitelji oca Anta, majke Mile i sestre Sandre. Nakon osnovne škole u Kuni, pa srednje matematičke gimnazije u Dubrovniku, diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Nakon završetka studija počeo je raditi u manjoj firmi u Zagrebu, gdje je stekao i iskustvo rada na međunarodnim projektima u Austriji i Maleziji. No, ljubav prema rodnom kraju, uhodani obiteljski život, ali i osnivanje obitelji sa suprugom Lucijom vratilo ga je u Kunu, gdje već 10-ak godina vodi obiteljsku vinariju.

Politički angažman u protekle četiri godine

Tijekom protekle četiri godine Goran je glasno upozoravao na brojne nelogičnosti u upravljanju općinom, postavljao pitanja i predlagao rješenja, često kao jedina oporba tadašnjoj vlasti. No, kako za njegove upite i prijedloge nije bilo sluha od strane dosadašnjem načelnika, odlučio je izaći na lokalne izbore 2021. kao kandidat za načelnika Općine Orebić. Kao neke od ključnih problema u općini Goran vidi poslovanje KTD Bilan, netransparentnost u općinskim financijama, pogodovanje pri sklapanju poslova općine, kao i nedovoljnu iskorištenost EU fondova, neulaganje u infrastrukturu i nedovoljnu brigu oko svih mjesta općine i njenih stanovnika. Goran je okupio i svoju nezavisnu listu, koja s prosjekom godina 36. okuplja ljude koji su ostvareni na privatnom polju, politički neiskvareni, novu snagu koja će mu pomoći da općinu vrati na pravi put.

Program

U njegovom programu, osim već gore navedenih izazova, planirano je mapiranje i uređenje nerazvrstanih cesta, uređenje Katastra i pokretanje nove katastarske izmjere, izgradnja reciklažnog dvorišta i kompostane, formiranje radnih timova za hortikulturu i održavanje mjesta općine, početak realizacije projekta Doma za starije, poboljšanje uvjeta za mlade obitelji te aglomeracija Orebića.

Tijekom kampanje Goran je pokazao da je spreman saslušati sva pitanja i prijedloge svojih sugrađana, komunicirao je putem društvenih mreža, pozivajući ljude na otvorenost i postavljanje pitanja (što mu je namjera i dalje), a biračima općine poručio je – Neka vaš glas bude samo vaš.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku