Prvi dan nastave u novoj zgradi OŠ Orebić: raspored i obavijest o prijevozu!

Foto: I. Dajak | Orebić.com.hr - arhiva

Orebić, 14. siječnja 2018. Sutra kreće drugo polugodište, te se nastava po prvi put održava u novoj, rekonstruiranoj i dograđenoj, zgradi Osnovne škole Orebić. OŠ Orebić je objavila raspored i obavijest vezanu uz prijevoz učenika.

Nastava počinje u osam sati, a sutra će se raditi prema posebnom rasporedu, koji možete preuzeti ovdje – sa web stranica OŠ Orebić.

Najvažnija organizacijska izmjena je ona koja se tiče organiziranog prijevoza učenika.  Škola je zatražila financiranje prijevoza za sve učenike koji su do sada koristili prijevoz. Zbog usklađivanja sa Zakonom o odgoju i obrazovanju, dio učenika možda neće ostvariti pravo na prijevoz. Odluku o tome donosi osnivač – Dubrovačko-neretvanska županija. Do Odluke Osnivača, Škola će organizirati prijevoz do Podobuča, Postupa, Mokala, Bilopolja, Lampalova, Gurića, Perne, Kučišta, Vignja i Lovišta, i to samo za učenike koji ostvaruju pravo na prijevoz. Svi roditelji učenika koji imaju namjeru koristiti prijevoz, a ne ostvaruju to pravo, koriste ga na vlastitu odgovornost, a prijevoznik im može naplatiti prijevoz.

Tako sutra veliki autobus koji je vozio djecu iz Orebića na Dubravicu neće više voziti. Kombi za prijevoz učenika sutra će voziti po dosadašnjoj satnici na relaciji Podobuče – Postup – Mokalo – Škola, Bilopolje – Lampalovo – Gurići – Škola). Kombi više ne ide u Ruskoviće i ne ukrcava učenike na Škvaru. ‘Mali’ autobus po istoj satnici kao i do sada vozit će na relaciji Perna – Kučište – Viganj – Lovište. Ni autobus više neće ukrcavati učenike na Škvaru. Detalje vezano uz pravo na organizirani besplatan prijevoz kao i detalje vezane uz ukrcaj i iskrcaj učenika pogledajte u OBAVIJESTI O PRIJEVOZU koju je dala OŠ Orebić.

Iz Osnovne škole Orebić također i preporuka za roditelje koji će djecu dovesti vlastitim automobilima. Preporuka Škole je da svi roditelji ulaze u istočnu Ulicu Matice Hrvatske te da kao i kombi iskrcaju učenike na dnu ulice, a zatim učenici ulaze u krug škole kroz istočni ulaz u školski vrt. Nakon toga bi trebalo nastaviti kretanje i izaći zapadnom Ulicom Joza Šunja. Kod povratka učenika, preporuka je da se također ulazi u istočnu ulicu, parkira na zemljanom parkingu HAZU-a, dođe po dijete u školu i izađe autom zapadnom Ulicom Joza Šunja.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku