Policija provodi akciju 24-satnog pojačanog nadzora brzine na našem području – pozivaju građane da predlože lokacije

Foto: MUP HR

S obzirom na pozitivne rezultate i veliki interes javnosti, ali i povećanje smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama, prometna policija će na području cijele Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave ponoviti 24-satni pojačani nadzor brzine.

Nadzor će se provoditi od 6 sati 23. do 6 sati 24. studenog 2017. g.

Policija nadzor brzine provodi na lokacijama koje su se, prema analizama, pokazale najkritičnije u smislu kršenja ograničenja brzine, ali ovom prilikom ponavljamo poziv građanima da nam do 18. studenog 2017. g. predlože lokacije za koje oni smatraju da je potrebno nadzirati brzinu. Uključivanje građana u ovu aktivnost se pokazalo korisnim u preventivnom smislu, odnosno pokazalo se da ovakve aktivnosti podižu svijest kod vozača u odnosu na negativne posljedice prebrze vožnje, što je ujedno i cilj ove akcije.

Svoje prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“, građani mogu dostaviti na sljedeće načine:

Nakon analize svih dostavljenih prijedloga građana, biti će izabrane lokacije pogodne za nadzor brzine. Akcija će se provoditi kontinuirano, na velikom broju lokacija u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku