Pelješčani na radionici Ministarstva turizma

Foto: Ministarstvo turizma RH

Predstavnici LAG-a 5, Općine Orebić te Udruge za Orebić prisustvovali su 1. tematskoj radionici za pripremu programa razvoja javne turističke infrastrukture održanoj 17. siječnja 2014 u Ministarstvu turizma.

Radionicu je otvorio pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković koji je predstavio rezultate istraživanja o potrebama, zahtjevima i očekivanjima turista u odnosu na destinaciju. Naglasio je kako turistima uređenost plaža spada u sam vrh glavnih motiva dolazaka: ” Pored deset ključnih proizvoda koji su detektirani u Strategiji razvoja turizma do 2020. detektirali smo i tri ključna prostora, a to su plaže, Centri za posjetitelje i hotspot lokacije. Gosti su nam na prvom mjestu i upravo zbog njih želimo raditi na unapjeđenju naše ponude i atrakcijske osnove”.

U tom kontekstu govora je bilo o potrebi uređenja plaža ali ujedno i o potrebi za očuvanjem i zaštitom okoliša. Tanka je granica između prihranjivanja plaža i devastacije obalnog pojasa.
O pilot projektu „1000 hrvatskih plaža – Jadranske zvijezde-Kvarner“ koji se odnosi na Nacionalni i regionalni (lokalni) program uređenja i upravljanja javnim plažama, prezentaciju je održao voditelj projekta, prof. dr. sc. Dragan Magaš s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Ne bi li se očuvala posebnost svakog krajolika potrebno je s posebnom pažnjom i u skladu sa svim zakonskim parametrima pristupiti uređenju ključnog proizvoda orebićkog turističkog proizvoda – Trstenice, zaključili su predstavnici Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku