Gospodarske vijesti iz Orebića i s Pelješca

U Hotelsko-turističkom poduzeću Orebić, vodećoj tvrtki u hotelijerstvu Orebića i Pelješca u tijeku su pripreme za predstojeću turističku sezonu koja će početi 8. travnja dolaskom prve skupine francuskih gostiju u hotel Orsan. 

Pelješki Vinogradar d.o.o. Anta Palihnića iz Kune, Matuško vina d.o.o. Mata Violića Matuška iz Potomja, te Poljoprivredna zadruga i vinarija Dingač našli su se među nagrađenima na ovogodišnjoj manifestaciji 'Sabatina' održanoj u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije u Neumu.

Među dobitnicima priznanja iz Dubrovačko-neretvanske županije na Danima hrvatskog turizma održanim u Bolu na Braču nalazi se i kamp Lupis u Lovištu, koji je u kategoriji malih kampova dobio prvu nagradu kao najbolji mali kamp u Hrvatskoj u 2016. godini.

Na 20. Danima hrvatskog turizma održanima u Bolu na Braču, novi ministar turizma Gari Capelli uručio je Sabini Mikulić nagradu 'Adrian' za obiteljski Boutique hotel 'Adriatic' kao najbolji mali i obiteljski hotel u zemlji.

Nedjelja, 16 Listopad 2016 13:22

Bespovratne potpore za pelješke OPG-ove

Devet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na Pelješcu i Korčuli: Iva Levanta, Vatrena Pekića i Ante Radomiljca iz Janjine, Branka Radovića i Iva Violića iz Potomja, Josipa Šare iz Stona, Luke Matkovića iz Postupa, Marina Šale iz Žrnova i Ranka Surjana iz Vele Luke dobilo je po 15 tisuća eura bespovratne potpore kroz program 'Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava' Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku