Gospodarske vijesti iz Orebića i s Pelješca

Ni posljednja srpanjska smjena gostiju u turističkim mjestima na središnjem i zapadnom dijelu Pelješca nije donijela značajnije promjene u turističkom prometu nabolje, jer je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine nastavljen u dosadašnjem tijeku sezone pad broja posjetitelja i noćenja.

 Ministarstvo turizma iz svog programa ''Konkurentnost turističkoh gospodarstva'' u 2014. godini odobrilo je 290 000 kuna za sufinanciranje razvojnih projekata s ciljem unapređenja turističke ponude na području Lokalne akcijske grupe- LAG 5 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 Iako je gostiju iz dana u dan sve više turistički promet na pelješkoj rivijeri u općini Orebić još nije dosegao lanjske brojke jer je na odmoru 7500 gostiju, pet posto manje nego sredinom srpnja rekordne 2013. godine.

 Podaci o ostvarenom turističkom prometu na Pelješcu u prvom polugodištu ove godine potvrdili su što se već znalo da je i gostiju i noćenja bilo manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Nedjelja, 13 Srpanj 2014 08:00

Kiša neumorna - vinogradari zabrinuti

 Učestale kiše, velika vlažnost i relativno niske temperature u proteklih desetak dana zabrinule su pelješke vinogradare, jer se znatno pogoršalo zdravstveno stanje u mnogim vinogradima na Pelješcu.

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku